Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys – “Beg For The Torture”

Destroy Boys uit Californië bracht in 2021 het album Open Mouth, Open Heart uit. Het was een van de meer gestroomlijnde albums van de Amerikaanse punkrockformatie die wat aanvoelde als een speelse loomheid en waarbij een echte stomp in onze maag afwezig bleef. Dit stond in sterk contrast met hun debuutalbum dat wel een echt punkgehalte had door de ruwe en scherpe vibe. Deze keer is de groep terug met de single “Beg For The Torture” en dat zullen we geweten hebben.

We krijgen, zoals zeker niet atypisch is voor de band, een korte single te horen die er toch wel in hakt. Met één minuut en 25 seconden pure punkrock horen we een single die toch wel een duidelijke Destroy Boys-sound heeft, een snijdende gitaar en snedige teksten. Met de opmerkelijke titel geeft het nummer qua inhoud de indruk van een stukgelopen relatie waar gevoelens van woede mee gepaard gaan. Die emoties komen dan ook naar boven in de manier waarop Alexia Roditis het lied inzingt. Een gezonde portie pit dus, maar ook de gitaren klinken gemeen en zorgen voor een uptempo nummer dat voor niets uit de weg gaat.

Sommige mensen kunnen door het vorige album afgehaakt zijn vanwege de hoofdzakelijk meer rustigere aanpak. Deze single is alleszins veelbelovend en heeft een echte de-beuk-erin attitude. Heel benieuwd of Destroy Boys deze lijn kunnen doortrekken.

Op 2 juli vernielt dit gezelschap The Slope op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "Back to Where You Once Belonged"

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.