Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier – “WELLLL”

© CPU – Joost Van Hoey

Het is amper twee weken geleden dat Jacob Collier voor het laatst in België speelde en dat gebeurde in Klub C op Rock Werchter. De Brit maakte er een fijne bedoening van, al was de context van een groot rockfestival niet ideaal. Collier staat erom bekend om verschillende genres te combineren met jazzelementen en live energieke shows neer te zetten. Bovendien is hij de eerste Brit die er in slaagde om voor zijn vier eerste albums een Amerikaanse Grammy in de wacht te slepen en hij werkte al samen met artiesten als Lianne La Havas en Coldplay.

“WELLLL” (met vier L’en) is het eerste nummer dat Jacob Collier dit jaar uitbrengt en het is er dan ook meteen eentje geworden dat er uit springt. Het lied begint meteen met een dreun in het gezicht dankzij de vervormde stem die wat doet denken aan Tune-Yards. Collier maakte er een gekke bedoening van en weet er op die manier wel de aandacht van de luisteraar bij te houden. De zang komt een beetje schreeuwerig over, maar doordat ze wat meer opgaat in de muziek, is dat niet direct negatief. Tussendoor vindt de Brit nog eens de tijd voor een kort rock-‘n-roll moment waardoor het echt wel een bont allegaartje wordt, maar dan wel eentje die leuk is om te beluisteren.

Instagram / Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jacob Collier - Djesse Vol. 4 (★★★★): Muzikale tour de force

Na 5 jaar heeft Jacob Collier zijn Djesse-project voltooid met Djesse Vol. 4, een ambitieus muzikaal project dat in 2019 van start…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.