Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEADLETTER – “Degenerate Inanimate”

© Guus van der Aa

DEADLETTER blijft verder timmeren aan zijn doorbraak. De Britse band doet dat enerzijds door heel veel live te spelen en anderzijds door met regelmaat van de klok met nieuwe muziek te komen. Aan een debuutalbum wordt stilaan gedacht, al blijkt de band daarvoor allesbehalve gehaast te zijn. Het resultaat moet kloppen en dat vergt nu eenmaal zijn tijd. Deze zomer zit DEADLETTER in ieder geval meer wel dan niet in de tourbus door Europa om door middel van nog meer liveshows zieltjes voor zich te winnen. In de komende maanden komen ze bijvoorbeeld naar Absolutely Free Festival en Leffingeleuren en dat doen ze met kersvers materiaal. Nieuwe single “Degenerate Inanimate” legt de lat alvast op een nieuwe hoogte.

De Britten pakken met “Degenerate Inanimate” eindelijk nog eens groots uit. De voorgaande singles van DEADLETTER waren van een kwalitatief hoog niveau, maar met hun nieuwste release komt de band met een nummer dat blijft hangen en toch ook op een bepaalde manier weet te schuren met het radiovriendelijke. Het is een dunne lijn die de band bewandelt, maar net dat maakt “Degenerate Inanimate” zo spannend en intrigerend. Het refrein is zo een oorwurm van jewelste, terwijl de tussenstukken het vooral van de twisten in de instrumentatie moeten hebben. Alles bijeen resulteert dit dus in een hapklaar, doch zeer creatief geheel dat tijdens optredens ongetwijfeld kan uitgroeien tot een regelrechte fanfavoriet.

DEADLETTER zakt de komende maanden een aantal keer af naar ons land. Op vrijdag 4 augustus staan ze op Micro Festival in Luik, zaterdag 5 augustus op Absolutely Free Festival in Genk, zaterdag 16 september op Leffingeleuren en op zondag 22 oktober met een eigen show in de Ancienne Belgique Club.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER - "Mere Mortal"

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.