Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLOE JACK – “BRAIN ROT”

SLOE JACK, echte naam Jack Mark Garrity, is een Australische zanger, songwriter en producer. Hij groeide op in een klein plattelandsstadje in Australië waar hij een moeilijke jeugd kende, gekenmerkt door armoede en drugs; iets dat zijn muziekstijl sterk beïnvloed heeft. Oorspronkelijk begonnen met het maken van dubstepbeats op een oude laptop is hij sindsdien geëvolueerd naar een mix van rock, hiphop en dubstep. Deze wordt gekenmerkt door harde beats, zware basriffs en niet in het minst zijn energieke stem die doet denken aan bands als Rage Against The Machine en Beastie Boys. Na het eerste album BACKSTAB in 2022 is er nu een volgende single: “BRAIN ROT”.

Met een agressieve titel als “BRAIN ROT” verwacht je niet anders dan een lied met een ‘in your face’-attitude en die verwachtingen worden dan ook vanaf seconde één ingelost. Het lied is met een duur van 1 minuut en 36 seconden bijzonder kort, maar dat stoort niet bij dit type muziek. Hiermee trekt SLOE JACK de trend van z’n vorige album door, want ook daar duren de meeste songs amper twee minuten. De single opent met een meeslepende baslijn waarna Jack Mark met zijn herkenbare stem invalt, gevolgd door een stevige computerbeat. De track wordt voortgestuwd door de energieke drums, terwijl de met overdrive doordrenkte bas ongestoord doorspeelt. In de outro slaat de beat plots om naar drum-‘n-bass, waarna het nummer tenslotte bruusk ten einde komt.

“BRAIN ROT” is geschreven als ‘anthem of anger’ voor de jeugd, voor mensen die zich een underdog voelen, maar het werkt ook uitstekend als je gewoon een keiharde song door je speakers wil jagen.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.