Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Epic Fail”

© CPU – Jan Van Hecke

Hoewel het laatste studioalbum van Absynthe Minded al dateert van 2020, heeft de Belgische indiepopgroep rond Bert Ostyn allerminst stilgezeten. Zo nam Ostyn deel aan het VTM-programma Liefde voor Muziek en werd er teruggeblikt met het compilatiealbum Saved along the Way. Nieuwe muziek is gelukkig onderweg met een nieuw studioalbum – Sunday Painter – dat op 15 september verschijnt. Daarvan mochten we al een beetje proeven met de catchy leadsingle “Sunday Child” en het zonnige “Empowerment”. Aan dat rijtje wordt nu ook “Epic Fail” toegevoegd.

Over haar zeven studioalbums heen evolueerde de muziek van Absynthe Minded al van zigeunerachtige indiefolk naar meer popgeoriënteerde indierock met de albums Jungle Eyes en Riddle of the Sphinx, waarbij we hen steeds vaker op een catchy refrein konden betrappen. Op “Epic Fail” lijkt die focus op meezingbare refreinen echter verdwenen. Het nummer begint met meanderende pianoriedeltjes, waarboven Bert Ostyn al mijmerend zingt: ‘There is no other way / no more time to pretend / no more running away’. Met de komst van de drums bouwt het geheel stelselmatig op, maar een climax ontbreekt. Het nummer breekt maar gedeeltelijk open, waardoor “Epic Fail” tegen het einde onze aandacht kwijt is.

Bert Ostyn en zijn kompanen lijken op deze single een nieuwe, dromerige richting te zijn ingeslagen, maar ze pakken ons daarbij voorlopig niet echt in. We zijn benieuwd of het nummer binnen de context van een studioalbum wel op haar plaats valt.

Absynthe Minded toert deze zomer en dit najaar door België. Tourdata vind je op de website. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live finaliseert line-up met o.a. Absynthe Minded, Gavin James en Magnus

Live /is Live had ons nog enkele namen tegoed. Met de bekendmaking van haar tien finale acts, laat de organisatie weten dat…
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.