Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “American Way”

© CPU – Joost Van Hoey

Julian Casablancas en zijn Voidz werken aan een nieuw album, hun derde al sinds 2013. “Prophecy of The Dragon” kwam eind mei uit als eerste single, en nu wordt deze “American Way” als B-side bijna stiekem langs achterdeur YouTube gedropt. Een lied over de Amerikaanse maniertjes, met een grote arend als visual, gelost op Independence Day; Casablancas en co zijn nooit vies geweest van een beetje moeilijkdoenerij en het innemen van politiek gekleurde posities.

“American Way” komt aanvankelijk rustig kabbelend binnen en heeft een repetitief mantra-achtig ritme: een ideaal decor voor Casablancas’ klagerige stem, die achter een dikke zweem effecten verstopt zit. Het klaaglied rust op enkele lage basnoten; een simpele, dramatische driekwartsmaat als ware het een Amerikaanse wals. In de tweede helft van het lied klimt de stem boven de andere instrumenten uit en krijgt ze bijval van een extra gitaar. De doelmatige opbouw zonder duidelijke structuur, zorgt ervoor dat het lied heel verhalend overkomt – gewoon Julian Casablancas die met grote uithalen de ‘kleine kantjes’ van zijn land bezingt: ’the American way is built on someone’s tears / they alone, are the lucky ones.’

Op hun passage op Best Kept Secret bewezen The Voidz nog maar eens de je-m’en-foutisten te zijn die ze in hun muziek spelen. Ook in deze nieuwe track, quasi helemaal het tegenovergestelde van de eerste single, tonen ze dat experimenteren met rock-, punk- en eigenlijk ook alle andere geluiden, diep in hun DNA ingebakken is. Deze keer levert dat een mooi nummer op; wij zijn benieuwd hoe de nieuwe plaat er binnenkort uit zal zien.

De single is momenteel enkel te beluisteren op YouTube.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.