Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Paris Paloma – “yeti” (feat. Old Sea Brigade)

Wie af en toe ronddwaalt op TikTok, kwam misschien de muziek van Paris Paloma al eens tegen. De 23-jarige Britse singer-songwriter ging namelijk in maart viraal met haar nummer “labour“, waarin ze zong over de zware emotionele arbeid die ze als vrouw meemaakte in een relatie. Blijkbaar konden vele gebruikers van het medium zich herkennen in haar situatie, want haar krachtige strijdlied werd in meer dan veertigduizend video’s gebruikt. Het resulteerde bovendien in 35 miljoen streams op Spotify.

De knaller van een binnenkomer – “labour” was een wild en onstuimig lied – wordt nu opgevolgd door “yeti”. De twee liedjes kunnen niet verder uit elkaar liggen, want “yeti” straalt op zowat alle vlakken rust en eenvoud uit. De drijvende kracht achter dit lied is deze keer niet boosheid, maar verdriet. Paloma koos voor een heel serene sfeer om te vertellen over het verlies van een geliefde. De poëtische tekst waarin ze haar verhaal over afscheid uit de doeken doet, wordt voornamelijk ondersteund door zachte gitaargeluiden. Verder is hier en daar de stem van Old Sea Brigade op de achtergrond te horen; heel voorzichtig, alsof hij het lied zou kunnen verstoren. Passend is het wel, want het zorgt ervoor dat het lied een heel fragiel kantje krijgt dat past bij de boodschap.

Paris Paloma bewijst dat ze emoties kan omzetten naar muziek en dat doet ons uitkijken naar volgende singles.

Paris Paloma: Facebook / Instagram / Website
Old Sea Brigade: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 3): Het einde van de festivalzomer 2023

De laatste dag van Leffingeleuren begon onder grijze wolken, maar uiteindelijk kwam de zon erdoor waardoor iedereen toch met een grote glimlach…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paris Paloma - "as good a reason"

De vrouwelijke Hozier, zo wordt de Britse zangeres Paris Paloma op het internet ook wel eens genoemd. Met haar mengeling van donkere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.