Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bakar – “Alive!”

Naar de hel en terug, daar kan Bakar letterlijk een liedje over zingen. Zijn grootste hit “Hell N Back” haalde recent nog de kaap van de 300 miljoen streams op Spotify en aangezien het nummer nog steeds viraal gaande is op TikTok, zal dat aantal alleen nog meer exponentieel stijgen. De Brit heeft voor die doorbraak al een behoorlijke weg afgelegd en klonk in zijn begindagen iets meer punky en energetisch. Tegenwoordig bewandelt Bakar ietwat softere wegen, maar het zijn die wegen die hem naar de top aan het brengen zijn. In het najaar trekt hij door de Europese zalen met hopelijk ook een Belgische datum, maar eerst en vooral staat er nog een optreden op Pukkelpop op de planning. Een nummer dat hij daar alvast mag brengen is zijn fonkelnieuwe single “Alive!”.

Soms moet het niet ingewikkeld zijn om een sterke indruk achter te laten. “Alive!” toont immers dat je met weinig ingrediënten toch een smaakvol geheel kan toveren. Bakar laat zich heel simpel begeleiden door een akoestische gitaar, alvorens ritmische drums het nummer van nog iets meer geraamte voorzien. Het vlees aan dat geraamte vormt zijn herkenbare en unieke zang, die enerzijds rust uitstraalt en anderzijds vol karakter zit. “Alive!” kabbelt op die manier geleidelijk aan voort en past daardoor perfect in je zwoele zomeravond-afspeellijst.

Op zondag 20 augustus staat Bakar in de Club van Pukkelpop. Op dezelfde dag staan ook The Killers, Florence + The Machine, Foals, Beertooth en King Gizzard & The Lizard Wizard op de affiche.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.