Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust – “Last of the Famous International Scumbags”

As Friends Rust bracht een week geleden met “Up From the Muck” hun eerste nummer uit in 18 jaar en vandaag lossen ze een tweede single. Achttien jaar doet wat met een mens, maar toch is As Friends Rust hun ziel en zin voor goede muziek niet kwijt. Deze (voor sommigen legendarische) hardcore punkband uit Florida maakt dus terug nieuwe muziek en daar worden we enorm blij van.

Het nummer zelf gaat over wat we moeten doen met sterren die niet altijd het rechte pad hebben bewandeld. Moeten we ze doodzwijgen of toch nog eren voor wat ze wel goed deden? Een vraag die ze zelf onbeantwoord laten, maar het geeft wel goed weer wat voor een band As Friends Rust is. Maatschappijkritische teksten met stevige hardcore punk die nooit de melodie uit het oog verliest. Ook dat is vandaag niet veranderd. De line-up is bijna hetzelfde als uit de begindagen, en er zitten inderdaad ook vrij stevige stukken tussen. De zang is wat meer cleaner geworden en Damien Moyal laat het schreeuwen grotendeels achterwege.

Desalniettemin is dit een stevige en snedige single die weinig aan kracht moet inboeten ten opzichte van de beginjaren. Dit nummer is de B-kant van een 7″ die ze later uitbrengen op Unity World Wide Records. Deze kan je hier bestellen. Voor een optreden kunnen we je helaas niets beloven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 maart 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief