Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suki Waterhouse & Belle and Sebastian – “Every Day’s A Lesson In Humility”

© Suki Waterhouse by Tom Mitchell; Belle and Sebastian by Anna Isola Crolla

De drukte rond de muzikale rol van de Britse singer-songwriter in Daisy Jones & The Six is eindelijk net wat afgenomen, maar stilzitten doet Suki Waterhouse niet. Nu bijna iedereen haar heeft kunnen bewonderen als actrice, deelt ze na enkele teasers op sociale media eindelijk weer een nieuwe single. Haar muziek kan je onder andere kennen van de hit op TikTok “Good Looking“, het archetype voor weemoedige songs. Belle and Sebastians laatste streepje werk is van nog niet zo lang geleden met Late Developers eerder dit jaar.

“Every Day’s A Lesson In Humility” is opvallend meer upbeat dan we van Waterhouses andere nummers gewoon zijn. Dat komt misschien doordat ze het nummer samen schreef met de Schotse band Belle and Sebastian, die het refrein mooi aanvullen en de song een vol en goed gevoel geven. Suki Waterhouses diepe melancholische stem is amper te bespeuren, maar klinkt hier eerder vrolijk en klimt hoge toppen. Gelukkig keert haar typische melancholie wel terug in nogal donkere teksten als ‘Welcome to my fight / And fail another day’, maar dan op een laidback melodie. Een nummer van Waterhouse zou namelijk maar half zo goed zijn zonder dat tikkeltje tristesse, en Belle and Sebastian voorzien daar gelukkig voldoende ruimte voor.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

23 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Suki Waterhouse - "My Fun" & "Faded"

Op de pauzeknop drukken, daar denkt Suki Waterhouse liever niet aan. Al jaren realiseert de Britse het ene na het andere aan…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.