Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigur Rós – “Blóðberg”

© CPU – Joost Van Hoey

Er hangt altijd een bepaalde waas van mysterie rond Sigur Rós. De band blijft wel hier en daar touren, met enkele maanden terug nog een stop in Vorst Nationaal, maar echt nieuwe muziek blijft voorlopig uit. Daar komt nu verandering in met “Blóðberg” de eerste echte nieuwe single van de IJslanders in tien jaar tijd. Het lange wachten wordt weliswaar beloond, want de single duurt net iets meer dan zeven minuten. De single is meteen ook het eerste werk van de band met Kjartan Sveinsson sinds zijn terugkeer. En er is meer, er zijn geruchten dat nu vrijdag zelfs een volledig nieuw album uitkomt. Voor het zover is, kan je alvast even in een rustmodus komen met het nieuwste singletje.

Dat het buiten warm is hoeven we je niet meer te vertellen, maar toch klinkt de muziek van Sigur Rós kil en koud. Ideaal dus om even tot rust te komen en de snoeiende hitte te vergeten. Met een orchestrale melodie en een tamelijk melodramatische opbouw klinkt “Blóðberg” al snel als hoe we het zouden verwachten. Jónsi Birgisson laat zijn stem heel hoge registers verkennen, terwijl de instrumentatie als maar grootser en weidser wordt, maar nooit tot een explosie of episch einde besluit. We blijven achter in een verlaten hinterland, maar weten dat wat volgt enkel maar beter kan worden. Een song om het einde van de wereld in te leiden of het begin van je dag, het is maar hoe je het wilt interpreteren.

Sigur Rós staat zaterdag 1 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.