Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PJ Harvey – “I Inside the Old I Dying”

© Steve Gullick

Voor het eerst in zes jaar tijd komt PJ Harvey nog eens optreden op Belgisch grondgebied. De Britse singer-songwriter komt namelijk op 9 en 10 oktober naar het Koninklijk Circus. Ze zal daar haar nieuwste langspeler I Inside the Old Year Dying komen voorstellen, die op 7 juli verschijnt. Eerder kregen we van dat album al “A Child’s Question August“, dat al deed vermoeden dat PJ Harvey het rocken wat achterwege heeft gelaten. Nu is er het nieuwe “I Inside the Old I Dying”.

“I Inside the Old I Dying” opent met akelig gitaarspel, dat wordt vergezeld van geneurie, wat dat griezelige sfeertje nog wat verstevigd. De zang van Harvey klinkt vrij afstandelijk en hier en daar gaat ze in haar hogere register zingen, wat je wel eens een rilling over je rug zou kunnen bezorgen. “I Inside the Old I Dying” kabbelt op die manier voortdurend voort, maar heeft zo’n indringend en fascinerend geluid dat het blijft intrigeren. Rocken hoeft Harvey dus niet te doen om te imponeren.

I Inside the Old Year Dying verschijnt op 7 juli. Op 9 en 10 oktober staat PJ Harvey in het Koninklijk Circus. Tickets zijn vanaf volgende week vrijdag hier te koop.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

431 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

PJ Harvey @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eenvoudig en effectief

PJ Harvey behoort tot de zeldzame soort artiesten die haar toehoorders evenveel verwart als ontroert. Na het ietwat tegenvallende negende studioalbum The…
AlbumsFeatured albumsRecensies

PJ Harvey - I Inside the Old Year Dying (★★★): Mystiek boven muziek

‘Yeah, you’re not rid of me!’, beet ze ons toe op een van haar meest iconische albums. Dertig jaar later houdt PJ…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.