Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Dragon”

King Gizzard & The Lizard Wizard

© CPU – Joost Van Hoey

PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation, het is een mondvol om uit te spreken, laat staan deftig te onthouden. Toch is dit de titel van de nieuwste plaat van King Gizzard & The Lizard Wizard, die op 16 juni het levenslicht ziet. De band houdt er een intensief releaseschema op na met jaarlijks meerdere albums. De plaat is dit jaar nog maar de eerste van de Australiërs en het wordt er eentje waarop de gitaren terug volop aan het ronken gaan. Eerste single “Gila Monster” beloofde al veel moois en met “Dragon” krijgen we bijna tien minuten aan nieuwe riffs.

Een kolos van een nummer dus en daarin geen de rechttoe rechtaan riffs zoals we die gewoon zijn. Er overheerst een duisternis in “Dragon” die ervoor zorgt dat King Gizzard & The Lizard Wizard niet gratuit voor het metalgenre kiest. Meer nog, ze geven het nummer ruimte om zich te ontplooien, met natuurlijk een resem gitaarsolo’s. Zo zijn er heel wat terugkerende patronen gedurende de tien minuten, waardoor je nooit moet twijfelen dat je naar hetzelfde lied aan het luisteren bent. Hoe langer de song duurt, hoe agressiever hij ook lijkt te worden met vocalen die alleen maar meer agressie uitstralen. Uiteindelijk mondt alles uit in een herkenbare King Gizzard-thrashriff om zo toch met een houvast te kunnen eindigen. “Dragon” is een episch nummer en doet alleen maar het beste vermoeden voor de rest van de plaat.

King Gizzard & The Lizard Wizard speelt zondag 20 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3684 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - The Silver Cord (★★★): Angst en vreugde tussen de kreuken van de kosmos

Vier maanden na het uitbrengen van het weergaloze PetroDragonic Apocalypse zit de gemiddelde fan van King Gizzard & The Lizard Wizard al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles King Gizzard & The Lizard Wizard - "Theia", "Set" & "The Silver Cord"

Album na album, stijlbreuk na stijlbreuk. Wie de band al even volgt, weet intussen al dat King Gizzard & The Lizard Wizard…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.