Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Josef Tumari – “NAJOT”

© Rakhim Kalybaev

Halverwege maart mocht Sublimation, een collectief dat inzet op het steunen en promoten van Oezbeekse artiesten, pioniersgewijs hun eigen Boiler Room cureren in de stad Parkent. Voor opkomende dj Josef Tumari was dit een fantastisch moment om niet enkel andere nummers, maar vooral zijn eigen muziek te kunnen showcasen, met als resultaat een eclectische en sterk onthaalde set. Een kleine drie weken later werd zijn debuutplaat MAQOL98 officieel uitgebracht, waarvan al een groot deel op die Oezbeekse Boiler Room werd gespeeld. Nu mogen we officieel kennismaken met de single “NAJOT”, gezien de track al eerder deze maand verscheen op andere streamingsdiensten, maar sinds vandaag dus ook op Spotify.

Waar sommige tracks op MAQOL98 met fluitsamples het mystieke benadrukten, zijn het op “NAJOT” windgonggeluiden en andere bijkomende geluidseffecten die de donkere productie vergezellen. Het zorgt ervoor dat de nieuwsgierige sound, eentje die sluimert doorheen de ganse looptijd, mooi afgestemd is op het tasten in het muzikale duister. Op die manier doet het soms denken aan gelijkaardig opgebouwde nummers zoals “Angel” van Massive Attack, “The Demon Dance” van Julian Winding of zelfs “Tick of the Clock” van Chromatics. Het lied ontwikkelt zich uiteindelijk door middel van electronic, acid en breaksinvloeden tot het auditieve epitoom van een onbekende stad betreden, en toch op een of andere manier je weg daar vinden. Gelukkig zouden we ondanks de familiariteit graag blijven verdwalen in de man zijn muziek.

Instagram / SoundcloudBandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.