Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Coral – “Wild Bird”

© Jack Finnigan

The Coral kennen we allemaal wel van zijn grootste hit “Dreaming of You“. Inmiddels is het debuutalbum, waar dat nummer opstaat, al meer dan twintig jaar oud. In tussentijd hebben de Britten wel niet stilgezeten, want daarna verschenen nog negen albums, waarvan Coral Island het meest recente is. Twee jaar later, op 8 september om precies te zijn, verschijnt met Sea of Mirrors nu diens opvolger.

Wie enkel de grootste hits uit de beginperiode van The Coral kent, zal naar alle waarschijnlijk wel schrikken bij het luisteren van “Wild Bird”. De band is doorheen de jaren natuurlijk geëvolueerd en maakt inmiddels muziek die klinkt als de soundtrack van een cowboyfilm uit de jaren zestig. Ook deze single staat bol van de strijkers en westerngitaren, maar daarnaast is het ook de bluesy stem van James Skelly die de aandacht naar zich toe weet te trekken. De combinatie van de zang en de filmische instrumentatie is er eentje die een soort melancholie weet op te wekken, maar tegelijk ook zeer hoopvol klinkt. We kunnen alleen maar hopen dat binnenkort een filmproducent The Coral strikt voor een soundtrack.

Sea of Mirrors verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Coral – “The Sinner”

Zowel met “Wild Bird” als met “That’s Where She Belongs” bewees The Coral dat ze intussen veel meer zijn dan de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Coral – “That's Where She Belongs”

Met “Wild Bird” bewees The Coral onlangs nog dat ze inmiddels een geheel andere band zijn dan het bandje dat twintig jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Coral - "Sweet Release"

“Sweet Release” is de nieuwste song van The Coral. De band staat bekend van de hits “Dreaming of You” en “In the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.