Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tape. – “Point of Sexiness”

Vorige maand maakten we kennis met Tape., een nieuwe Brugse band met vier jonge snaken die funky rockmuziek brengen. Hun debuutsingle “Happy Romance Sleepover Party”, die ze lieten producen door Jérôme Pringiers (Oproer), kon ons alvast bekoren. Het was het begin van een drieluik aan nummers waarvan we vandaag de tweede traktatie krijgen: “Point of Sexiness”.

Met een meeslepend gitaarspel worden we in deze single gezogen, waarna de drums een geduchtig tempo aannemen en de fijne zang (die ons steeds meer doet denken aan The Kooks’ Luke Pritchard) ons weer tegemoetkomt. Er zit een sierlijke melodie in de stem en de overgangen tussen refrein en strofe zitten goed raak. Twee derde ver valt de machine even stil, om vervolgens op eclectische wijze traag maar zeker weer op te bouwen. Het nummer baadt in zomerse, meeslepende sferen die zowel zacht als ruig aanvoelen.

Na enkele luisterbeurten zit “Point of Sexiness” goed in je hoofd en is het een uitdaging je tenen niet te laten meebewegen. Volgende maand volgt vanuit het Brugse de derde single van Tape. waarmee hun gespreide kennismaking wordt voltooid.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

38 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tape. - "Happy Romance Sleepover Party"

Dat de Belgische muzieksector een quasi onuitputtelijke bron van talent lijkt te zijn, daar kunnen meerdere decennia van getuigen. Ook de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.