Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tape. – “Happy Romance Sleepover Party”

© Mathijs De Jonghe

Dat de Belgische muzieksector een quasi onuitputtelijke bron van talent lijkt te zijn, daar kunnen meerdere decennia van getuigen. Ook de nieuwe band Tape., bestaande uit zangers/gitaristen Larsen D’hiet & Siem Vande Woestyne, bassist Mathijs De Jonghe en drummer Lander De Jonghe, laat zich niet tegenhouden door de dorpskern waarbinnen alles onder de kerktoren gebeurt. Waar de West- en Oost-Vlaamse jongens een jaar geleden nog figuurlijk gezien op bierbakken stonden om covers en voorzichtig eigen creaties te brengen, trokken ze onlangs de studio in met producer Jérôme Pringiers (Oproer) om drie singles op te nemen. Met “Happy Romance Sleepover Party” krijgen we vandaag een eerste nummer uit deze nieuwe stal.

Een vrolijk klinkend riffje zet het nummer meteen goed in, waarna ook de drums invallen. In het ritme waarop de instrumenten worden bespeeld en de klankkleur die overheerst, kunnen we invloeden van bands als Kasabian, Dry Cleaning en zelfs een tikkeltje The Stone Roses horen, terwijl de zang ons doet denken aan The Wombats. Het zingen beperkt zich opvallend tot de eerste helft van de song, waarna de instrumenten het voor het zeggen krijgen. Op slepende wijze wordt richting een hoogtepunt gewerkt, wat van dit nummer een funky rocksong maakt waarbij de zonnebril mag worden bovengehaald.

Een goeie start voor deze Tape., waar potentieel in zit. We zijn vooral benieuwd naar de volgende singles, die de komende twee maanden worden gereleased.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

56 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tape. - "Please Don't Take Your Shoes Off"

Enkele maanden geleden leerden we Tape. kennen, samen vormen ze een collectief van vier jongeren uit het Brugse die een fijne mix…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tape. - "Point of Sexiness"

Vorige maand maakten we kennis met Tape., een nieuwe Brugse band met vier jonge snaken die funky rockmuziek brengen. Hun debuutsingle “Happy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.