Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tame Impala – “Retina Show” & “Sidetracked Soundtrack” (Lonerism Demos)

© CPU – Ymke Dirikx

Het effectief bevestigen kunnen we niet, maar iets doet ons vermoeden dat Kevin Parker de afgelopen tijd heel wat taart heeft gegeten. Er viel dan ook veel te vieren rond zijn muzikale project Tame Impala, want zo’n dertien jaar nadat debuutplaat Innerspeaker verscheen, triomfeerde de Australiër over de festivalzomer met The Slow Rush. En het feest houdt maar niet op, want ondertussen is ook het fantastische Lonerism een decennium oud. Dat Parker die verjaardag niet onopgemerkt wil laten voorbijgaan, bewijst hij door met “Retina Show” en “Sidetracked Soundtrack” twee onuitgebrachte demo’s op de wereld los te laten.

Dat deze nieuwe oude nummers goed zouden zijn, stond al vast toen duidelijk werd dat het ging om demo’s uit die sterke tweede plaat. We krijgen bijgevolg met “Retina Show” een lekker old school Tame Impala-nummer, waarin Parker ons weer alle hoeken van het universum laat zien. Met een dikke vijf minuten op de teller gebeurt er dan ook heel wat, waardoor je best je ogen sluit en je gewoon mee laat voeren door de trippy elektronica en psychedelische gitaren. Het herkenbare stemgeluid van de Australiër zorgt er natuurlijk ook voor dat je meteen mee bent in het geheel. Als we tegen het einde dan ook nog eens twee instrumentale intermezzo’s voorgeschoteld krijgen, zijn we helemaal verkocht. Jammer dat “Retina Show” de initiële tracklist niet haalde, want dan zou het nu ongetwijfeld een vaste waarde in de setlist zijn.

“Sidetracked Soundtrack” is dan weer van een ander kaliber, daar het allemaal een beetje meer western aanvoelt. Zo is het nummer voor het overgrote deel instrumentaal, met meer bepaald een hoofdrol voor een draaiorgelachtige synthlijn en een herhaaldelijke psychedelische gitaarriff. Daarover komen dan wat chaotische en pompeuze drums, en even later ook het herkenbare dromerige stemgeluid van Parker. Tegen dan zijn we echter al een kleine drie minuten onderweg, maar nooit voelt het geheel langdradig aan. Wel is “Sidetracked Soundtrack” in z’n geheel een pak minder interessant dan “Retina Show”, al kunnen we ook hier niet van een slechte demo spreken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Soapstarter – I Like It Till You Do (★★★½): Caleidoscopisch verbranden op het strand

Doet de naam François De Meyer een belletje rinkelen? Al meer dan twintig jaar lang fungeert hij als een duizendpoot die vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM - "Minor Setback" (feat. Ambrose Kenny-Smith)

GUM of liever de Australiër Jay Watson is het meest bekend als livedrummer bij Tame Impala en stichtend lid van Pond. Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat & Tame Impala - “No More Lies”

Als we het hebben over artiesten die een chille vibe uitstralen, mogen Thundercat en Tame Impala zeker niet in dat lijstje ontbreken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.