Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LIGHTSPEED – “Blind Eyed”

© Taike De Wilde

De Sint-Niklaas-inboorlingen van LIGHTSPEED zijn, zoals hun naam het zelf al zegt, met lichtsnelheid aan hun carrière aan het werken. Hun debuutsingle “If We Could Learn To Fly” was er eentje om ‘u’ tegen te zeggen, verdiende daarmee een plaatsje in de New Music Friday BE-afspeellijst van Spotify en kreeg onder andere al airplay op Studio Brussel. In tussentijd mocht de band ook al de hoofdprijs van de muziekwedstrijd LAWIJTSTRIJD in ontvangst nemen. Daarnaast mocht LIGHTSPEED dik twee maanden geleden ook al het voorprogramma van Oproer verzorgen in de VIERNULVIER in Gent en kregen we de nieuwste single ook al te horen tijdens onze eerste concertavond in Bar Bricolage in Gent. Vandaag wordt die nieuwste single, “Blind Eyed”, dan ook losgelaten op het grote publiek.

Vanaf we de eerste tonen van “Blind Eyed” horen, weten we dat we niet meer in de lieve sfeer met glitterende riffs zitten die we vonden bij “If We Could Learn To Fly”. Integendeel: we krijgen net stevige gitaarriffs, waardoor we volledig in rock- en postpunksfeer ondergedompeld worden. Het contrast met LIGHTSPEED’s debuutsingle is hierdoor zeer groot, maar het toont de diversiteit van de band aan, waardoor hij het gevaar ontloopt in hetzelfde genre vast te blijven zitten. De gitaren scheren erop los en we krijgen met de zang van Rik Bontinck een eerlijke getuigenis over de zoektocht naar een eigen identiteit in een wereld vol verandering. Met een stevige outro sluit LIGHTSPEED zijn nieuwste nummer af en wij kunnen niets anders zeggen dan dat wij fan zijn. Met “Blind Eyed” heeft de band een stevige opvolger te pakken om duimen en vingers bij af te likken. Op naar meer!

LIGHTSPEED trekt gedurende de zomer en het najaar doorheen heel Vlaanderen. De data kan je hier vinden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

60 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen LIGHTSPEED, Neptune Bloom en Rosie Stuart

De zomer lonkt, de festivals staan voor de deur en heel wat nieuw talent zet eerste stappen met concertjes hier en daar….
LiveRecensies

Oproer @ VIERNULVIER (Balzaal): De start van iets moois

De mannen van Oproer zijn de laatste maanden aan een serieuze opmars bezig na enkele jaren van getease met links en rechts…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LIGHTSPEED - "If We Could Learn to Fly"

Er blijft veel gebeuren in de Belgische indiescène, want vandaag viert een nieuw viertal zijn debuut. LIGHTSPEED werd in 2022 opgericht door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.