Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single fantom – “Alarm”

© Robin Schraepen

Wie een blik op de (muziek)geschiedenis werpt, kan het belang van Berlijn en Duitsland niet ontdekken. fantom, een Antwerpenaar met Duitse roots, bracht een goed jaar terug met “Illuminati” zijn debuutsingle uit. Al snel volgden er nog andere singles zoals het sterke “666” en uiteindelijk ook een eerste ep met Fantom of the Popera. De afgelopen maanden vertoefde fantom in Duitsland en nu is hij terug met nieuwe muziek, in het Duits. Helemaal verrassend is dat niet, aangezien er op die ep ook al een vleugje Duitse fantom te horen was.

“Alarm” is, zoals de voorgaande nummers van fantom, een elektropoplied. Doordat het een Duits nummer is, krijgt het wat meer eigenheid en valt het wat meer op, aangezien we hier in België niet veel naar Duitstalige muziek luisteren. Muzikaal klinkt “Alarm” als een interessante combinatie van duisternis en licht waartussen fantom een evenwicht zoekt. Naar het einde toe wordt de muziek nog wat voller met een toffe productie, waardoor het lied meer gaat overtuigen. De repetitieve teksten doorheen de refreinen zorgen daarentegen wel wat voor een eentonig karakter. “Alarm” blijft desondanks een single waarop we wel kunnen dansen en zeker live mooi tot zijn recht kan komen.

Op woensdag 7 juni speelt fantom een gratis concert in de Bonnefooi in Brussel met AYRA en Jess need strong boy als support.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1021 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lifeguard - "Alarm"

Als je als band je handtekening bij Matador Records kunt zetten, dan zal dat niet zomaar zijn. En dus verscheen Lifeguard uit…
AlbumsRecensies

fantom - Fantom of the Popera (★★★): Spook met meerdere gezichten

Zelf muziek maken is vandaag de dag makkelijker dan ooit en dus wordt het bijgevolg steeds moeilijker om door het bos de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single fantom - "666"

fantom heeft ondertussen al vier singles uit en vanaf heden kunnen we uitkijken naar een ep. Wanneer die verschijnt is nog niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.