Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PELICAN DEALER – “January Blues”

© Charly Brolet

Nadat ze recent nog het voorprogramma van XINK in een uitverkochte Ancienne Belgique mochten verzorgen en met “White Noise” een puike entree maakten, komt PELICAN DEALER vandaag met een verse rockplaat. Andermaal doken ze hiervoor de studio in met Thomas Valkiers die eerder samenwerkte met High Hi, Equal Idiots en The Haunted Youth. Daarenboven kregen ze voor deze single ook nog bijkomende hulp van de frontman van XINK, Niels Meukens, die de synths op zich nam en is het duidelijk dat PELICAN DEALER band is die zich graag laat omringen door getalenteerde vakgenoten. In tegenstelling tot hun debuutsingle, gaat “January Blues” nu iets meer de melancholische, dreamy kant op. Iets wat fans van onder andere Sam Fender en The War On Drugs zullen kunnen smaken.

Naar eigen zeggen weerspiegelt de single het spel van trekken en afstoten dat het beeld op je persoonlijke wereld doet vervormen, waardoor het nog amper lukt om de mooie dingen in het leven te zien. “January Blues” is een ruim vier-en-een-halve minuut lange klepper die aanvankelijk wat zweverig begint en in de strofes een portie Freaky Age gitaarrock herbergt. Het refrein staat daarnaast symbool voor de enorm sterke productie. We horen een geweldig gitaargeluid, vocals die perfect samenvloeien in het geheel, aanwezige effecten en synths zonder dat ze bombastisch de boel uiteen trekken. Voor we het goed en wel beseffen, belandden we al bij de outro van de song die veel weg heeft als die van The Haunted Youth’s “Broken”. Beter goed gegluurd bij de buren, dan slecht verzonnen.

Op “January Blues” laat PELICAN DEALER blijken dat ze geen eendagsvlieg zijn. Andermaal krijgen we een vernuftig nummer te horen waarin ze interessante genres, van dreampop tot alternatieve rock, met elkaar weet te verweven. In zijn geheel is deze tweede van PELICAN DEALER een single die heel fijn wegluistert, zo’n eentje die je zonder problemen op repeat kunt zetten, zonder dat hij ook maar een moment gaat vervelen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.