Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PELICAN DEALER – “White Noise”

© Charly Brolet

Dat ze binnen tien dagen mogen debuteren voor een uitverkochte Ancienne Belgique samen met XINK, dat ontdekten we al. Hoe PELICAN DEALER klinkt, daar komen we vandaag achter. PELICAN DEALER is, zoals de vier het zelf noemen, het liefdeskind van Leuvense gebroeders Mulier en het West-Vlaamse duo Pyfferoen en Slabbinck. Namen die je misschien nog kent uit de band My Dog Is Radioactive. De hond wist helaas de strijd met de nucleaire straling niet te overleven, maar reïncarneert nu dus als een fiere pelikaan. Als broedplaats voor de muzikale broederliefde werd geopteerd voor de Hightime Studio, de vaste honk van XINK-bassist Thomas Valkiers. Een samenwerking die resulteerde tot deze debuutsingle dat de titel “White Noise” meekreeg. Ook beloofden de heren dat er een debuutalbum zit aan te komen. Duidelijk een band die er niet alleen geen gras over laat groeien, maar ook meteen de rockbodem wil omploegen.

Aanvankelijk horen we een erg dikke, donderende baslijn, slepende synths en conga’s die ons doorheen de strofes richting het refrein duwen. In dat refrein krijgen gitaren en drums vervolgens vrij spel en horen we een erg aanstekelijke sound die alle eer doet aan de referenties naar bands als Foals en het vroege Soulwax. De eenvoudige, meebrulbare tekst van het refrein kan van “White Noise” wel eens een radiohit maken. In zowel de bridge als de outro kiest de band er echter voor om helemaal los te gaan met korte, krachtige gitaarsolo’s vol effecten. Dit leidt ertoe dat deze eerder poptimistische rocksong ook een edgy, onconventionele sound weet mee te pakken. Een kant die ervoor zorgt dat de band ons nog meer triggert en ons meteen extra benieuwd maakt naar hoe ze deze keuzes naar een livesetting zal vertalen.

“White Noise” is een hitgevoelige debuutsingle om in te kaderen, met voldoende tegendraadsheid om ook de alternatieveling overstag te doen gaan. Op 27 maart opent de band voor XINK in de Ancienne Belgique, maar het zou ons niet verbazen mocht er in de nabije of verdere toekomst een eigen show in de Brusselse tempel mogelijk worden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

141 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LCD Soundsystem - "new body rhumba"

Dansmuziek saai? Dan ben je duidelijk LCD Soundsystem uit het oog verloren (of je moet ze nog leren kennen). Door hun comeback…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Girl Who Cried Wolf - "White Noise"

De leden van The Girl Who Cried Wolf hebben de laatste tijd veel gewerkt in de studio, maar nu heeft de groep…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #5

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.