Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “Leaving The Light”

Genesis Owusu © Santiago Sepulveda

Genesis Owusu is een naam die in onze contreien nog niet al te veel belletjes doet rinkelen bij het grote publiek, maar duidelijk alles in zijn mars heeft om een van de volgende sterren te worden. De Ghanees-Australische vocalist wist met geslaagde passages op Best Kept Secret en Primavera Sound al behoorlijk wat indruk te maken en ook debuutplaat Smiling with No Teeth viel erg in de smaak. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voor Genesis ook bij ons dezelfde status krijgt die hij in thuisland Australië reeds geniet. 

De volgende stap in die tocht naar de grote podia en airplay moet nieuw album Struggler worden. De langspeler verschijnt op 18 augustus en haalt volgens Owusu inspiratie uit Beckett’s toneelstuk Wachten op Godot en Kafka’s novelle Metamorphosis. Dat doortastendheid ten opzichte van de absurde ballen die het leven je toewerpt centraal zal staan op Struggler lijkt dus duidelijk. Om ons warm te maken voor die muzikale strijd krijgen we nu alvast een voorsmaakje in de vorm van eerste single “Leaving the Light”.

De beat zet meteen een zenuwachtige sfeer neer, vrijwel onmiddellijk gevolgd door de eerste zinnen die bijna in het nummer gekatapulteerd worden. We schakelen na het afscheid nemen van het licht in het begin van het nummer vrijwel meteen om naar de duisternis met de donkere raps van Owusu. De beat wint aan tempo om te kunnen volgen met de frenetieke flow die Owusu in ons oorkanaal stuwt, om uiteindelijk uit te monden in een soort mantra. ‘Better Run, There’s a God, and he’s Coming For Me.’ herhaalt Owusu, en je krijgt het gevoel dat hij op de hielen gezeten wordt. In het donker is er gelukkig ook nog ruimte voor flikkeringen van licht, en die komt er in de vorm van een gloedvolle brug die drijft op zachtere instrumentatie en de soulvolle kant van Owusu’s stem. Veel tijd om te mijmeren in het licht krijgen we echter niet, want al snel krijgt de beat weer de bovenhand en worden we finaal opnieuw de duisternis van deze uitstekende eerste single van het nieuwe album ingetrokken.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "Survivor"

Genesis Owusu wil zijn meest recente album STRUGGLER graag nog eens in de verf zetten en doet dat vandaag met een bonusnummer….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "GTFO"

Genesis Owusu heeft de wind in de zeilen. De in Ghana geboren artiest is al een tijdje aan een opmars bezig en…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.