Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs – “Haunted”

De intense melodieën, gepaard met doordringende teksten en emotionele expressie, maakte Spanish Love Songs tot een bekende naam in de alternatieve muziekscene. Met hun vorige albums, zoals Schmaltz en Brave Faces Everyone, bewezen ze hun vermogen om persoonlijke ervaringen om te zetten in rauwe, oprechte nummers die resoneren met eenieder die zich ooit verloren heeft gevoeld. Het vijftal uit Los Angeles belichaamt de kunst van het vinden van schoonheid in de duisternis en het omarmen van het menselijke verdriet als een collectieve ervaring.

In hun nieuwste single “Haunted” zetten ze weer een gedurfde stap vooruit. Het nummer onthult een muzikale evolutie die doordrenkt is van lyrische finesse en gevoelvolle klanken. Ze verkennen nieuwe geluidsterritoria en verleiden de luisteraar met een intrigerend samenspel van jangly akoestische gitaren en bubbelfrisse synthesizers. Met een knipoog naar de emo-punkbeweging en een hartverscheurende draai aan opzwepende heartland rock, weeft de band een meeslepende soundscape waarin de diepten van de ziel worden geopenbaard. De muzikale arrangementen van “Haunted” zijn meesterlijk vervaardigd en gelaagd met subtiele details die de luisteraar keer op keer betoveren.

Met het aankomende album No Joy, dat is geproduceerd door de band en Collin Pastore (bekend van samenwerkingen met Lucy Dacus, Julien Baker en illuminati hotties) en gemixt door Carlos de la Garza (bekend van werk met Paramore, Bad Religion, M83), bewijst Spanish Love Songs dat ze niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden. Ze laten hun muzikale horizon verbreden en verleggen grenzen met een onmiskenbaar gevoel voor authenticiteit en artistieke visie. Als “Haunted” een voorbode is van wat we kunnen verwachten, dan mogen we ons verheugen op een album dat ons meeneemt op een emotionele reis, die zowel donker als hoopvol is, doordrenkt met een rauwe eerlijkheid die alleen Spanish Love Songs kan leveren.

No joy verschijnt op 25 augustus via Pure Noise. Op 18 september speelt de band samen met Hot Mulligan in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
AlbumsRecensies

Spanish Love Songs - No Joy (★★★½): Van Melancholie tot vreugde

Het is bijna alsof Spanish Love Songs op de een of andere manier voorkennis had van wat de wereld te wachten stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs - "Marvel"

Als je ze nog niet kent, raden we aan ze even op te zoeken op je favoriete streamingplatform. Spanish Love Songs staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.