Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur – “The Narcissist”

Sommige dingen zijn mooier als je ze niet verwacht. Het lijkt wel het motto waar Damon Albarn zich de afgelopen maanden strikt aan hield, want uit het niets was daar enige tijd geleden de reünie van Blur. De legendarische band verkocht in de tussentijd een paar keer Wembley uit en zakt in ons land af naar Lokeren, maar de vraag bleef tot voor kort of dat ook met nieuw materiaal zou zijn. Wel, zoals het motto luidt, kwam ook dat totaal onverwachts. Met “The Narcissist” brengen de Britten nu voor het eerst in bijna tien jaar nieuwe muziek uit. Het is bovendien een eerste blik op een nieuw album, The Ballad of Darren, dat verschijnt op 21 juli. 

Die nieuwste creatie is met meer dan vier minuten op de klok meteen een verrassing die niet teleurstelt, al moeten we ook wel zeggen dat “The Narcissist” geen nieuwe “Parklife” of “Song 2” is. Blur pakt het namelijk vrij rustig aan op zijn nieuwste creatie. Aan de hand van wat gezellige gitaren die zo een tempoversnelling meemaken en de immer herkenbare stem van Damon Albarn, luistert het nummer gewoon lekker weg. Geen groteske energie-uitbarstingen of meezingbare refreinen, maar wel een single die voor een gevoel van euforie zorgt. Zo eentje die aanvoelt als een smeulend vuurtje dat elk moment kan ontaarden in een ontploffing, maar dat nooit echt helemaal doet. En dat is ook geen probleem, want “The Narcissist” is een bijzonder degelijke terugkeer van Blur. De band speelt met het gehoor, en dat voelt bijzonder vertrouwd, doch hedendaags aan.

The Ballad of Darren verschijnt op 21 juli en op 8 augustus speelt de band op de Lokerse Feesten.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.