Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kesha – “Only Love Can Save Us Now”

Als we aan Kesha denken, komen spontaan haar hits van iets meer dan een decennium geleden in ons hoofd. De Amerikaanse was destijds niet weg te krijgen uit hitlijsten met singles zoals “TiK ToK” en “Die Young“. De afgelopen jaren stond de Amerikaanse zangeres iets minder in de spotlights, want haar laatste solomuziek dateert alweer van 2020, net zoals haar laatste album High Road. Het wachten na die plaat loont, want aanstaande vrijdag verschijnt haar vijfde langspeler Gag Order. Eind vorige maand kregen we daar al twee singles van te horen en nu probeert Kesha ons opnieuw warm te maken met “Only Love Can Save Us Now”

Op “Only Love Can Save Us Now” valt Kesha meteen met de deur in huis door te openen met een zware bas. De Amerikaanse rapt boven die beat en het lijkt alsof we aanwezig zijn bij een vreemd gebed. Religie is duidelijk het hoofdthema van deze single, met zinnen als ‘the power of christ compels me’ . In het verleden maakte de zangeres al eens gebruik van gospelelementen en ook hier is dat niet anders, al komt die keuze een beetje vreemd over. Tijdens de strofes horen we een duistere kant van Kesha door het gebruik van die zware beat, terwijl we in het refrein opeens naar een gospelbijeenkomst geteleporteerd worden. Het contrast kan bijna niet groter zijn, al wordt het doel van haar single wel duidelijk. Kesha somt haar zonden op in een boos gebed en smeekt voor liefde. Dat doet ze weliswaar op haar eigen manier met het nodige aantal scheldwoorden. Hoewel “Only Love Can Save Us Now” geen hitmateriaal is en ons met een vreemd gevoel achterlaat, weet het ons na een tijd wel warm te maken door de ritmische refreinen.

Gag Order verschijnt aanstaande vrijdag 19 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wrabel & Kesha – “since i was young”

Dat Wrabel als een wonder op aarde is gekomen, kunnen we niet tegenspreken. De 31-jarige Amerikaan wist zich dan ook op een…
AlbumsRecensies

Kesha - High Road (★★★): Respectvolle rainbow warrior

“TiK ToK” was de monsterhit waarmee iedereen in 2008 Ke$ha leerde kennen. De zangeres met een vrij hoog fuck you-gehalte wist in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kesha & Big Freedia - "Raising Hell"

Op nagenoeg elke playlist met ‘foute nummers’ uit de nillies mag “Tik Tok” absoluut niet ontbreken. Het was haar eerste solohit na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.