Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “We Love You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig besloot het Californisch vijftal dat dit jaar de tijd rijp is en kondigden ze Life Is but a Dream aan, de jongste telg in een ruim twintigjarige discografie vol hoogtes en laagtes. Het nieuwe album zou naar eigen zeggen een ‘gedurfd experiment zijn’, maar werd ingeluid met het voorspelbare “Nobody”, een nummer dat maar weinigen kon smaken en ook bij ons een zure smaak achterliet. Met het nieuwe “We Love You” besluit de band om het over een andere boeg te gooien.

Waar “Nobody” maar moeilijk onze interesse kon vasthouden, zet “We Love You” volop in op de korte aandachtsspanne die de laatste jaren kenmerkend lijkt voor wie met sociale media is grootgebracht. Het nummer danst van hot naar her en wisselt moeiteloos tussen klassieke en progressieve metal, hardrock en ballade. Vocalist M. Shadows stelt zijn vocal skills nog eens tentoon en halfweg het nummer krijgen we een sterk staaltje heavy metal met zware riffs en een schreeuwende solo. De afwisseling tussen onheilspellend, hard en weemoedig kan ons wel smaken en wanneer de laatste noten van de akoestische outro weerklinken, beseffen we dat deze single een pak geïnspireerder is dan de vorige. De 360° VR videoclip is met zijn futuristische en post-apocalyptische trip een leuke toevoeging en hoewel de band vorig jaar nog zijn ziel verkocht aan NFTs, tonen ze in de tekst van “We Love You” een kritische blik op massaconsumptie en ongebreideld kapitalisme. 

Wie met weemoed terugdenkt aan het Avenged Sevenfold van pakweg 15 jaar geleden zal met “We Love You” wat op zijn honger blijven zitten, maar interessant is het experiment in elk geval. Wil je de band ook live zien experimenteren, dan zal je nog even moeten wachten: tot zeker midden oktober trekt Avenged Sevenfold door de Verenigde Staten, een Europese tour is nog niet aangekondigd. Het nieuwe album Life Is but a Dream vind je vanaf 2 juni bij de platenboer en op online streamingdiensten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dying Fetus – Make Them Beg For Death (★★★½): al neuriënd een mes tegen je keel

Weinig bands hebben zo’n veelzeggende bandnaam als de Amerikaanse deathmetalgrootheden van Dying Fetus. Voor wie hen nog niet kent, de driekoppige band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divorce - "Scratch Your Metal"

Heel veel tijd om te ontspannen heeft Divorce niet gehad. Het Britse viertal beleefde namelijk een uiterst drukke festivalzomer in eigen land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.