Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Nobody”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Toen Avenged Sevenfold gisteren een teaser het web op slingerde, hielden veel fans hun hart vast. De vorige keer dat de Amerikaanse metalformatie een grote aankondiging deed, ging het om een nft-project waar je voor veel geld een digitale tekening van een doodskop kon kopen. Leuk voor de verzamelaar, maar bij veel fanatiekelingen schoot dit echter in het verkeerde keelgat en veroorzaakte het een vloedgolf aan kritiek. Gelukkig werd al snel bekend dat het dit keer om een nieuwe single en een nieuw album ging, dat de naam Life Is But A Dream meekreeg.

Althans, gelukkig is een groot woord. Na het horen van “Nobody” hadden ze volgens ons beter hun tijd gestoken in nog een paar digitale krabbels dan in het schrijven van nieuwe muziek. Het nummer is traag en met zes minuten op de klok mocht het stukken korter zijn. Normaal zijn lange liederen zeker geen doodzonde, maar door de vaste patronen in “Nobody” wordt het zeer snel voorspelbaar en kan het onze interesse niet vasthouden. De drumpatronen zijn, in tegenstelling van wat we gewoon zijn van de band, redelijk simpel, waarbij vooral het continue getik op de hihat een storende factor is. Het lijkt alsof frontman M. Shadows voor het opnemen een marathon heeft gelopen waardoor hij van begin tot eind buiten adem klinkt. Als we dan toch een positief puntje moeten uitlichten, dan is dat wel de verrassende gitaarsolo op het einde die “Nobody” toch nog een waardig afscheid geeft. Maar helaas maakt een zwaluw nog geen zomer en scoort het uiteindelijk ver onder het niveau wat een band als Avenged Sevenfold normaal na streeft.

Indien je wel fan bent van dit nummer en de band graag live wilt zien, dan hebben wij slecht nieuws voor jou. De agenda die op de website te vinden is oogt namelijk aardig leeg en het handjevol concerten dat wel gepland staan, vinden allemaal plaats in Amerika. Life Is But A Dream ligt vanaf 2 juni in de schappen.

Facebook / InstagramTwitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Festivalnieuws

Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold naar Graspop 2024!

Ook vandaag worden geruchten zekerheden op Graspop. Nadat het festival deze week reeds met Tool, Judas Priest en Five Finger Death Punch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avenged Sevenfold - Life Is But a Dream... (★★★★): Tussen krankzinnigheid en genialiteit

Avenged Sevenfold heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld en was niet bang om zo nu en dan iets nieuws…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold - "We Love You"

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.