Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “Tears can be so soft”

Een half jaar geleden bracht Christine and the Queens met Redcar les adorables étoiles een vierde en geslaagde langspeler uit. Opvallend was dat de artiest hierop steeds meer de experimentele popkaart trok en zo de moeilijke weg richting groot succes achter zich leek te laten. Nu is dat allemaal relatief en zijn er anno 2023 meer wegen dan ooit om je publiek te bereiken en dus laat hij steeds dieper in zijn hart en ziel kijken. Volgende maand verschijnt met Paranoïa, Angels, True Love het volgende album en daarvan krijgen we na “To be honest” en “True love” een derde single te horen, genaamd “Tears can be so soft”.

Christine and the Queens doorbreekt op uiterst zachte manier de stilte waarna we ruim vijf minuten aan de lippen van de artiest hangen. Hij lijkt vooral in te zetten op sfeerschepping en minder op het creëren van een radiovriendelijke hit. Dat er weer voor het Engels als voertaal gekozen wordt, geeft dan wel weer een indicatie van het internationale karakter dat hij zich al jaren kan aanmeten. De song kabbelt rustig verder terwijl een dreigende sfeer op de achtergrond steeds prominenter wordt. Uitgebreid de tijd nemend, wordt het duidelijk dat Christine and the Queens ook deze keer het experiment niet uit de weg gaat. Het grote publiek zal hij daarmee niet voor zich winnen, maar bij de liefhebbers gaat het hartje mogelijks wel wat sneller kloppen.

“Tears can be so soft” is de volgende single van het splinternieuwe album Paranoïa, Angels, True Love, dat op 9 juni verschijnt. Christine and The Queens staat op zondag 2 juli in The Barn op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Christine and the Queens @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale bevrijding

Christine and the Queens leerden velen onder ons kennen met de hit “Christine” en niet veel later met het album Charleur Humaine….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.