Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans – “Superglue”

© Will Johnstone

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten elkaar in 2018 door een wederzijdse vriend, maar hadden al snel door dat ze dezelfde passie voor muziek deelden. In 2019 brak het paar door met hun debuutsingle “By The Way” en het jaar nadien bekroonden ze zichzelf als winnaressen van de Unearthed High-competitie met hun nummer “Three Leaf Clover“. Tot nu toe bracht het tweetal al enkele singles en een ep uit en nu brengen ze ons hun eerste single van 2023 genaamd “Superglue”.

Bij het horen van het nieuwe lied van Teenage Joans, zit je direct aan je speakers gekluisterd. Voor vele fans staat het uitbundige rocknummer bekend als het volkslied van de band gezien ze het al enkele jaren live spelen tot groot jolijt van de fans. Dus werd het dan ook tijd om “Superglue” officieel uit te brengen. Vanaf de intro horen we een elektrische gitaar, die voor de rest van het nummer prominent blijft en voor een zekere extatische sfeer zorgt. De band staat gekenmerkt voor hun vele indierocknummers, maar toch slagen ze er telkens in om ons iets nieuws te brengen. Het is een sound die ze nog niet eerder gebracht hebben: het is wilder en gedurfder, maar het slaat zeker aan. Volgens Blakers gaat de single over de onrust om van iemand af te groeien als je eenmaal het gevoel hebt dat je al aan hem vastgelijmd bent. Het nummer is dan ook doorspekt met metaforen: zo horen we dat er verwezen wordt naar een paashaas, een metafoor voor verdriet en depressie, en een tandenfee, die op haar beurt dan weer symbool staat voor angst en woede. “Superglue” is een echte meezinger en zal gegarandeerd goed in de smaak vallen bij het publiek, daar zijn we zeker van.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.