Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Girls In Synthesis – “I Know No Other Way”

© Bea Dewhurst

Sinds hun formatie eind 2016 heeft Girls In Synthesis een mate van intensiteit weten vast te houden die weinig bands kunnen evenaren, laat staan volhouden gedurende hun hele oeuvre. Het postpunktrio wordt gezien als een van de meest intense en unieke Britse bands vanwege hun DIY-houding en bijtende muziek. Vanaf hun single “The Mound” tot aan hun debuutalbum Now Here’s An Echo From Your Future, dagen ze zowel zichzelf als hun luisteraars uit met hun compromisloze geluid. Met album The Rest Is Distraction heeft Girls In Synthesis niets ingeboet aan hun intense vitaliteit, maar hebben ze wel een nieuw niveau van rauwe kracht bereikt in hun muziek. Diezelfde kracht wordt voortgezet met nieuwe single “I Know No Other Way”.

Na het uitbrengen van hun tweede album wordt in “I Know No Other Way” een meer spaarzame en melodische sound gebruikt, waarbij ze enkele van de atonale en luidruchtige elementen van hun eerdere werk vervangen door een strakke en gepolijste sound. De tribale drums en stuwende bas zijn nog steeds aanwezig, maar worden nu gecombineerd met verschillende gitaarlijnen die een frisse en experimentele update van hun postpunk-geluid bieden. De teksten van zangers John Linger en Jim Cubitt zijn beknopt en gaan over de lichamelijkheid van angst en besluiteloosheid, wat voortbouwt op de emotionele duisternis van hun vorige album. De brug van de single creëert een spanning door het gebruik van hun twee stemmen die in stereo tegen elkaar spreken. Helaas wordt dit element niet volledig benut en blijft het een beetje oppervlakkig. Het herhalende ‘connections lost’ en ‘I’ve been thinking’ zorgt voor een opwindend effect, maar er wordt geen extra laag aan toegevoegd en het nummer wordt abrupt afgekapt wat dan ook het einde lijkt te zijn.

Hun derde langspeler staat gepland voor release in de lente van 2024. Op 25 mei staat de band op Rockerill in Charleroi en twee dagen later zijn ze gratis te spotten in Café Central in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

16 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whispering Sons - The Great Calm (★★★★): Een nieuw hoofdstuk

‘Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje’, lachte Whispering Sons nog in een interview met Dansende Beren in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Horses - "King Dundalk"

Molly Horses is een huwelijk tussen twee bands, FoFon Ru en Ted Leo & the Pharmacists, die voorheen aan de oostkust van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.