Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Hot Face – “dura dura”

Als er ooit een award wordt uitgereikt voor de meest invloedrijke postpunkproducer van de jaren twintig, dan zal Dan Carey ongetwijfeld met de hoofdvogel gaan lopen. De Brit bepaalde mee het geluid van bands zoals Fontaines D.C., black midi en Kae Tempest en blijft op zijn dooie gemak verder doen. Voor de 45ste single van Speedy Wunderground, heeft hij weer een straf debuut te pakken. Hot Face is een Londens drietal dat al wat aandacht genereerde door verschroeiende shows in de Windmill en nu zal debuut “dura dura” alleen maar meer aandacht verzorgen.

Net geen vier minuten duurt de single, maar daarin worden we alle kanten uit geslingerd en komen we na die reis helemaal gechoqueerd terug. Openen doet Hot Face met een noisy geluid waarbij de gitaren gieren en we al meteen getrakteerd worden op de pure kracht die de band herbergt. Alleen is dat nog maar het begin, want al snel wordt duidelijk dat dit niet zomaar een rockliedje is. James Bates klinkt dreigend terwijl de gitaren verrassende uithalen blijven serveren om nadien een hels geluid te serveren. De postpunk van Hot Face brengt op die manier ook psychedelische invloeden met zich mee, vooral door de hoge noten die ze op de gitaar serveert. Dat de song naar het einde toe volledig ontspoort, hoeft geen verrassing te zijn. Fantastisch debuut, zoveel is zeker.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.