Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bex, – “Future Mountain”

© CPU – Jan Van Hecke

Gent Jazz is om diverse redenen een van onze favoriete festivals. Na de mooie, gevestigde namen en gezellige setting vallen er ook elk jaar nieuwe dingen te ontdekken. Een van de beginnende muziekprojecten die we vorig jaar ontdekten was Bex,. Ja, dat wordt met een komma geschreven. Rebecca Driesmans houdt zich schuil achter die artiestennaam en via haar muziek probeert ze de klassieke popstructuren te mengen met eerder ongewone structuren. Zelf schrijft ze de muziek en teksten, staat ze in voor de productie en zang en verzorgt ze de synths. Bex, weet dus van aanpakken en wordt bijgestaan door Louise van den Heuvel (bas, en je kent haar misschien al van Dishwasher_ of de liveband van Zwangere Guy & Lander Gyselinck), Victor Khaddaj (drum) en Hyung Jin Ee (saxofoon en EWI, een elektronisch blaasinstrument).

Debuutsingle “Future Mountain” begint met enkele leuke, luchtige klanken die worden opgevolgd door snelle zang die richting rap neigt. De instrumentatie klinkt wat ongewoon en bubbelig, wat ervoor zorgt dat het een liedje is dat eruit springt. Het nummer is geïnspireerd door de voorspelling van een waarzegster in een woestijn, die voorspelde namelijk dat Rebecca Driesmans voor haar achttiende zou omkomen in een berglandschap. Eens ze achttien was trok ze naar de Alpen en keek ze vol verwondering naar de bergen. Ook tijdens het luisteren van “Future Mountain” heerst er een beetje een gevoel van verwondering, aangezien de song heel fris klinkt op een toegankelijke, maar niet voorspelbare manier. We zijn alvast benieuwd naar wat Bex, in de ‘future’ gaat doen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Agnes Obel, Meskerem Mees, Sohnarr, Camille Camille & Bex @ Gent Jazz: Magische hemel

Het einde van Gent Jazz 2022 is bijna in zicht, maar eerst is het nog de beurt aan enkele prachtige namen. Agnes…
Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 16/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.