LiveRecensies

Oracle Sisters @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Terug naar de jaren ’70

© Celia Marie

Oracle Sisters is een muziekgroep die oorspronkelijk uit Parijs komt en bestaat uit twee jeugdvrienden, Lewis Lazar en Christopher Willatt, samen met de Finse Julia Johanssen. De muziek van de band heeft een dromerige en introspectieve sfeer en varieert van rustige, bedachtzame stukken tot energieke, psychedelische rocknummers. Het drietal verkent vaak thema’s als verlangen, verlies, verandering en het zoeken naar betekenis. De muziek van Oracle Sisters is moeilijk te categoriseren en combineert elementen van psychedelische rock, pop en indie. Hierdoor heeft het een uniek geluid dat de groep onderscheidt van andere bands. Met nummers die op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd, creëert de groep een onvergetelijke en diepgaande ervaring voor zijn luisteraars. Gisterenavond mochten we dit aanschouwen op Les Nuits Botanique in Brussel.

Als voorprogramma kregen we de Brusselse Judith Kiddo te zien, die de stemming er goed in kreeg bij het publiek met haar onuitputtelijke energie en vrolijke verschijning. De gekke dansmoves en levendige muziek maakten van haar optreden een verrassende en energieke ervaring. Haar onderscheidende muzikale stijl maakte haar optreden uniek en gedenkwaardig. De muziek zelf kenmerkte zich door levendige en opgewekte melodieën en vooral haar liedje “Settle Down” zal nog lang blijven hangen. Ze heeft een krachtige en veelzijdige stem, waarmee ze verschillende emoties kan overbrengen. Wat haar muziek echt bijzonder maakt, is de boodschap die ze ermee uitdraagt. Judith Kiddo schrijft teksten die gaan over persoonlijke groei, liefde, hoop en empowerment. Al deze elementen maken Judith Kiddo’s muziek tot een unieke en opvallende ervaring.

Het hoogtepunt van de avond was zonder twijfel het optreden van Oracle Sisters zelf. Het publiek zat vol verwachting te wachten en toen de band eindelijk het podium betrad, ontstond er een gevoel van opwinding en anticipatie. De sfeer in de zaal was gezellig en het publiek was enthousiast en betoverd door de muziek van de band. Beginnen deed de band met het nummer “Always”, dat rustig en intiem was en een gevoel van nostalgie opriep. De bandleden leken rechtstreeks uit de jaren ’70 te komen en dat gevoel van tijdloosheid en authenticiteit was voelbaar in elke noot die ze speelden. De teksten van Oracle Sisters verkennen vaak diepgaande thema’s en zijn poëtisch van aard. Samen werken de bandleden aan het schrijfproces en putten ze uit persoonlijke ervaringen om de teksten tot leven te brengen.

Lazar haalde op een gegeven moment zijn mondharmonica tevoorschijn en bespeelde die met prachtige finesse, waarop het publiek met luid gejuich en applaus reageerde. De nummers varieerden van rustige, contemplatieve stukken tot meer energieke, stevige rocknummers en de band slaagde erin een perfecte balans te vinden tussen beide. Willatt wisselde af en toe tussen zijn elektrische en akoestische gitaar, en de synthesizerspeler creëerde geluiden die ons opnieuw deden denken aan de klassieke rockmuziek uit de jaren ’70. Johanssens stem was betoverend en verslavend om naar te luisteren en het publiek was volledig ondergedompeld in de sfeer van de muziek.

Op een gegeven moment wisselden Johanssen en Willatt van plaats en speelden ze “High Moon”, een rustig en ontroerend nummer dat het publiek in stilte betoverde. Haar stem was wederom zacht en breekbaar, en het publiek werd geraakt door de emotionele diepgang van het nummer. Oracle Sisters staan bekend om zijn harmonieuze samenzang, aanstekelijke melodie en het publiek was hier gewoon mee voldaan. Tijdens optredens heeft Oracle Sisters vaak een sterke interactie met het publiek, waardoor de sfeer intiem en persoonlijk wordt. De bandleden hebben ook een goede chemie onderling, wat de optredens nog aantrekkelijker maakt. Dit was de laatste show van het eerste luik van de tournee van 2023, waarin de band zijn nieuwe album Hydranism presenteerde en het was dan ook meer dan geslaagd.

Het optreden van Oracle Sisters werd goed ontvangen door het publiek. Het was duidelijk dat de band genoot van het optreden en van het publiek, en iedereen genoot op zijn beurt van de muziek en de energie die de band uitstraalde. De combinatie van Judith Kiddo als voorprogramma en Oracle Sisters als hoofdact zorgde voor een avond vol verrassingen en emoties. Het was een onvergetelijk concert dat de fans van Oracle Sisters nog lang zal bijblijven.

Later dit jaar, meer bepaald op 14 juli, staat Oracle Sisters nog op Boomtown in Gent.

Setlist:

Always
Hail Mary
Captain America
Tramp Like You
Dandelion
Who Knows
Cigale Song
Hot Summer
High Moon
Pete Fire Morning
Most of All
Asc. Scorpio
RBH + outro
I Don’t Wanna Move

Lunch and Jazz
Modern love

Related posts
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 5): Buitenaardse vibes

Met het einde van Dour kunnen we intussen ook reeds vaarwel zeggen aan de eerste helft van de huidige festivalzomer. De volgende…
LiveRecensies

Imperial Triumphant & Neptunian Maximalism @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Experimentele double bill

Gisterenavond werden de botanische tuinen te Brussel voor een laatste keer ingezet als festivaldecor. Elf dagen lang stonden alle binnenzalen en een…
LiveRecensies

Anna B Savage, deathcrash en Kathryn Joseph @ Les Nuits Botanique: Liever te dik in de kist dan een feestje gemist

Voor de laatste zaterdag van Les Nuits Botanique werd nog eens alles uit de kast gehaald door de Brusselse zaal. Alle zalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.