Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party – “All I Wanna Do Is Hate”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Goed nieuws komt nooit alleen, zo ook niet bij Coach Party. Het viertal van Isle of Wight gaat nog niet zo heel lang mee, maar heeft met drie ep’s toch al wat moois op de teller staan. Maar nu is er meer, want dit najaar verschijnt dan eindelijk dat langverwachte debuutalbum Killjoy. Veelbelovend, zeker als we mogen afgaan op voorafgaand werk en vorige single “Micro Agression”. Nu is er, samen met die albumaankondiging, meteen ook een opvolger van die single: “All I Wanna Do Is Hate”. En – geen twee zonder drie – als klap op de vuurpijl kondigt Coach Party aan dat het ter promotie van al dat nieuwe materiaal ook nog eens naar Antwerpen afzakt.

Dat is echter pas voor binnen een half jaartje, dus tot dan houdt de band ons zoet met haar nieuwste creatie “All I Wanna Do Is Hate”. In die kleine drie minuten gaat het er op het eerste gehoor minder agressief aan toe dan op eerder materiaal. Dat betekent daarentegen niet dat Coach Party vandaag minder snedig uit de hoek komt. Deze single is namelijk eerder een valse trage, waarin naast de herkenbare stemmen en schurende riffjes ook nog eens gebruik wordt gemaakt van enkele minimale elektronische extraatjes. Toch is de instrumentale explosie tegen het einde van het nummer, gedragen door een scheurende gitaar, het hoogtepunt van “All I Wanna Do Is Hate”. Kortom, opnieuw een geslaagde single van het viertal dus.

Killjoy verschijnt op 8 september. Op 25 oktober stelt Coach Party dat album voor in Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Coach Party - KILLJOY (★★★½): Strakke basis

Door de overrompeling aan immens snel groeiende TikTok-sterren, zouden we haast vergeten wat het is om een gezonde groei door te maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Parasite"

Een paar jaar geleden leerden we Coach Party kennen als een furieus viertal dat met een reeks snedige gitaren en opzwepende vocals…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Born Leader"

Als sinds debuutsingle “Oh Lola” zijn we helemaal mee met Coach Party. Ondanks dat dat nummer alweer drie jaar geleden verscheen, kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.