Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rachel Chinouriri – “Ribs”

© CPU – Leni Sonck

Inspiratie komt soms uit een heel onverwachte hoek. Kijk maar naar Rachel Chinouriri. De Engelse indiepopbelofte kampte met een vervelende luchtweginfectie, en had een oogje op iemand – twee ongerelateerde dingen, maar op allebei zat ze eigenlijk helemaal niet te wachten. Zowel die infectie als die verliefdheid leidden tot irritaties die Chinouriri niet opkropte en voor zichzelf hield, maar juist gebruikte als inspiratiebron voor nieuwe muziek. Dat resulteerde in de nieuwste single van de Londense, “Ribs”.

In “Ribs” vergelijkt Rachel Chinouriri haar verliefdheid niet met al het moois en rooskleurige in het leven, maar juist met die luchtweginfectie om de ongewenstheid van haar gevoelens te benadrukken. De situatie is zo frustrerend voor haar dat het zelfs leidt tot fysieke pijn in haar ribben, die verdacht veel voelt als zo’n infectie. Een ongebruikelijke vergelijking dus, eentje die ze maakt tegen een soundtrack van een dromerig indiepopdeuntje met catchy gitaren. Het repetitieve ‘la la la’ doorheen het nummer draagt ook bij aan de aanstekelijkheid, en maakt dat we vermoeden dat “Ribs” het heel goed zal doen in een live setting. Voor ons voelt “Ribs” niet als een irritante infectie, maar juist als een heerlijk lied om deze lente op repeat te hebben!

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

250 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rachel Chinouriri - "Maybe I'm Lonely"

In 2019 ontdekten we de Londense Rachel Chinouriri voor het eerst en mochten we kennismaken met haar talent. Inmiddels heeft ze op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mac Wetha & Rachel Chinouriri - "Fairytale"

Het multi-talent Mac Wetha kan je eventueel kennen als vaste producer van het NiNE8 Collective uit Londen, waar onder andere ook Lava…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2023 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.