Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q – “Rocket”

© Alice Baxley

Hoe moet je als puber zelfs rebelleren als je papa de frontman is van een wereldberoemde punkband? Hopelijk hoefde Jakob Danger Armstrong zichzelf deze vraag niet teveel stellen. Zoonlief van Billy Joe Armstrong is nog maar 24 lentes jong, maar beschikt toch over een stel muzikale genen. Samen met Enzo Malaspina, Chris Malaspina en Kevin Judd vormt hij Ultra Q. Ultra Q blijft mijlenver weg van maatschappijkritische punkmuziek. Ze laten zich liever inspireren door New Yorkse indierock zoals dat van The Strokes. Over anderhalve maand verschijnt het langverwachte debuutalbum en dat het de moeite wordt, verklapt Ultra Q al op “Rocket”.

Voor zo’n simpele titel bevat “Rocket” namelijk een heleboel laagjes die van de single een aangename reis door de wereld maken. De vier jonge rockers tokkelen vrij beheerst op hun muziek waardoor de brandstoftank nooit leeg dreigt te worden. Niettemin ontbreekt het ze nog een beetje aan pit of lef. Op de vorige singles “VR Sex” en “Klepto” schuwden ze de gitaren niet, maar ook daar ontbrak het nog een beetje aan sociaal wenselijke ongehoorzaamheid. Gezien hun jonge leeftijd, plus Jakob Danger’s familienaam, hebben we er wel begrip voor dat Ultra Q zich voorlopig niet te fel wil profileren als een roedel schuimbekkende straathonden.

Debuutalbum My Guardian Angel verschijnt op 9 juni. Ultra Q speelt deze zomer enkel in de Verenigde Staten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ultra Q – My Guardian Angel (★★★): Eclectisch samenspel over liefde

Ultra Q doet je misschien nog geen belletje rinkelen, tenzij je fan bent van Japanse televisieseries. Maar als we het hebben over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.