Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “Three Drums”

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende, toen hij nog in postrock bandje Fridge speelde, maar langzamerhand begon hij zijn potentieel als elektronische soloartiest meer en meer te verkennen, voornamelijk aan de hand van genres zoals idm, leftfield en downtempo. Het is inmiddels al drie jaar geleden dat Four Tet een langspeler losliet op de wereld, maar volgens hem zit een nieuw album er wel degelijk aan te komen. De single “Three Drums” gunt ons alvast een voorproefje.

“Three Drums” is toepasselijk gekozen als naam, want de essentie van het nummer is terug te brengen tot enkele eenvoudige percussiegeluiden. Het oogt initieel misschien nogal simplistisch, maar iedereen die vertrouwd is met het werk van Four Tet weet dat hier meer achter schuilt. Er wordt met behulp van synthesizers mooi op die basis verder gebouwd, waardoor we in een bijna filmische, auditieve trance belanden die een dikke acht minuten duurt. Op het einde van het nummer worden we ook nog op wat mysterieuze vocals getrakteerd, om die laatste eventuele twijfelaars nog over de streep te trekken. Het geheel heeft met momenten een beetje weg van “Day’s End” van Volor Flex, maar dan met een vleugje Boards of Canada en Moby eraan toegevoegd. Een groot maar verdiend compliment, en een goede manier om ons warm te maken voor zijn nieuwe plaat.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Supreems - "Nachtschone"

Als we het over veelbelovende (Belgische) artiesten in de elektronische muziekscene hebben, dan kan en mag Supreems eigenlijk niet in het rijtje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.