Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat & Tame Impala – “No More Lies”

© CPU – Bert Savels

Als we het hebben over artiesten die een chille vibe uitstralen, mogen Thundercat en Tame Impala zeker niet in dat lijstje ontbreken. Het leek dus slechts een kwestie van tijd voor Stephen Lee Bruner en Kevin Parker met elkaar de studio in zouden duiken, en vandaag is klaarblijkelijk de dag: samenwerking “No More Lies” werd op de wereld losgelaten. De twee waren tot voor kort op tour om respectievelijk It Is What It Is en The Slow Rush te promoten, maar nu die platen allebei al drie kaarsjes mochten uitblazen en de heren terug richting het thuisfront zijn getrokken, is er vanzelfsprekend wat meer tijd om buiten de lijntjes te kleuren. Parker waagde zich bijvoorbeeld al aan de soundtrack van Dungeons and Dragons, maar voor Lee Bruner is dit het eerste streepje nieuwe muziek sinds 2020.

Er hangt dus wel wat hype rond deze “No More Lies”, een nummer dat overigens richting de zes minuten neigt. Heel verrassend klinkt de single echter niet, maar daarmee bedoelen we allerminst dat we op onze honger blijven zitten. We krijgen namelijk precies datgene wat we konden verwachten van een samenwerking tussen Thundercat en Tame Impala voorgeschoteld: groovy baslijntjes, dromerige synths en zweverige vocalen die je richting de zevende, hetzij trippy, hemel brengen. Doe daar nog eens bij dat er na verloop van tijd een karrenvracht aan vintage spacey effectjes wordt geleverd, en je weet dat je opnieuw een sterke single aan het luisteren bent. Na een stukje parlando zang, hoor je tegen het einde ook nog de aanstekelijke lach van Lee Bruner, wat (getuige ook de singlecover) erop wijst dat de twee zich gewoon amuseerden bij het maken van “No More Lies”.

Op vrijdag 23 juni staat Thundercat op Couleur Café.

Thundercat: Facebook / Instagram
Tame Impala: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miso Extra - "50/50"

Het Londense multi-talent (lees: zangeres, rapster en producer) Miso Extra behoort tot de nieuwste paradepaardjes waarmee het toonaangevende independent label Transgressive Records…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Journey To The Real World"

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 1): Zomer op het podium

De podia van CORE Festival waren nog maar net opgeruimd en het Ossegempark aan de voet van het Atomium werd weer omgetoverd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.