Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “Mr. Police”

© themcdub

Jason Aaron Mills, alias IDK, is ondertussen een gevestigde waarde in de Amerikaanse rapscene. Vorig jaar zakte hij nog af om de Botanique in Brussel vakkundig af te breken, speelde onlangs zijn grootste show op Coachella en daar kondigde hij dan ook zijn aankomend album F65 aan. Ook de features gaf hij al vrij op Instagram en onder andere Benny The Butcher, Snoop Dogg en Musiq Soulchild zullen een gastbijdrage leveren.

“Mr. Police” is de derde single van die nieuwe plaat en IDK verzorgt samen met Jim Lang een jazz-achtige productie. Het zachte instrumentele staat haaks op de inhoud van het nummer, gezien het een onvervalste anti-politie anthem is. Zo rapt de Amerikaan ‘All these pigs wanna test me, tryna put me in the cuffs. Fuck the police’, en in de videoclip worden beelden gebruikt van de rapper die gearresteerd wordt op een brutale manier. Dat hij niet vies is van wat maatschappijkritiek bewees hij eerder al op nummers als “No Cable” en “Julia…”. Al waren die inhoudelijk toch net iets sterker dan “Mr. Police”. Na “Radioactive” en “850 (We On Top)”, de twee eerste singles die muzikaal totaal een andere richting uitgaan, zijn wij benieuwd hoe “Mr. Police” samen met de rest van het nieuwe album zal klinken.

F65 verschijnt 5 mei op alle streamingdiensten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blxst – “Risk Taker” (feat. Offset)

Californië blijft een belangrijke artistieke voedingsbodem voor West Coast hiphop. Matthew Burdette, of kortweg Blxst, versmolt vroeg in zijn carrière met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - “Attitude” (feat. Charlie Wilson & Cash Cobain)

Hiphop, r&b, reggaeton,… De Amerikaanse artiest Don Toliver laat zijn stem op elke beat wel werken. De carrière van de half-rapper, half-zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “Shame On The Devil”

Sinds zijn eerste, officiële ep Hell Can Wait waardeert de hiphopwereld zijn muzikaal moedig karakter. In een tijdspanne van tien jaar fabriceerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.