Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lintworm – “Wheels”

Metal ketent zichzelf met regelmaat vast in subgenreconventies, maar dat is niet waar Lintworm, de PXL-band rondom Fenne Gerets (zang), Mathijs Van Goethem (gitaar), Jef Krieckemans (bas) en Sam Meerten (drums), zich mee bezig wil houden. Dat werd op dubbeldebuutsingle “Kill Thy Son / Waves of Blood” meteen duidelijk. Twee brute nummers van korte duur ramden onze verwachtingen kapot en bovendien was het onmogelijk dit viertal in een hokje te steken. Ze hebben hiermee ook een resem aan shows doorheen het hele land weten te veroveren, en meer dan terecht.

Met “Wheels” vreet Lintworm zich een baan doorheen die iets te stevig vastgekoekte genrewanden. Invallen doet het nummer met stevige groovemetal, om nadien de mathcorerichting uit te gaan, de twee te combineren, het vervolgens te laten overvloeien in een blackgazeriff, uit te barsten in Amenra-achtige postmetal en dat hele proces zo ongeveer nog een keertje over te doen, maar dan te eindigen in hevige blast beats. Dat alles in slechts drie minuten. Deze verzameling aan stijlinvloeden is echter niet een chaotische collage, maar wel een perfect kloppend geheel. Productie-, opname- en performancegewijs slaat Lintworm dan ook nog eens alles met de nagel op de kop. Heel indrukwekkend.

Morgen speelt Lintworm het voorprogramma van het al even eclectische Portrayal of Guilt in de Kavka. Nadien staan er nog een hoop andere shows doorheen heel België op de planning, terug te vinden op hun socials.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Dad Magic, Lintworm en The Muttons

Heb je tussen alle festivals door nog wat plaats in je agenda voor komende zomer? Dan hebben we goed nieuws, want we…
AlbumsRecensies

Lintworm - Lintworm (★★★★½): FUUUUUUUUUCCCCKKKKKK!!!!!!!!!

Metalen subcategorieën roesten nogal vaak vast in zichzelf. Bands blijven vasthangen in een subgenre en een daarbij horende scene. Dit werd maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.