Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Supreems – “Nachtschone”

© Xavier Van Bouwel

Als we het over veelbelovende (Belgische) artiesten in de elektronische muziekscene hebben, dan kan en mag Supreems eigenlijk niet in het rijtje ontbreken. In 2016 bracht de Antwerpenaar “Us Together” uit op het label Lobster Theremin, een wegdromend ambient-idm-nummer waarmee hij langzaam maar zeker op de support kon rekenen van gerenommeerde elektronische artiesten zoals Bicep en Four Tet. Na het uitbrengen van enkele eclectische ep’s op verschillende labels heeft Supreems intussen ook zijn eigen label opgericht, genaamd Sweet Sun. Het is ook op dat label dat zijn opkomende debuutplaat Nachtschone uitgebracht zal worden, waar de gelijknamige track alvast de eerste single van vormt.

Supreems staat erom bekend om graag te experimenteren met genres en hier is dat niet anders. “Nachtschone” opent aanvankelijk enkel met breaks, maar het duurt niet lang voor er ambience, synthesizers en andere minimalistische effecten aan het geheel worden toegevoegd. We durven zelfs te zweren dat er ook wat electro-invloeden in het nummer verwerkt zitten, wat weinig verrassend is gezien hij dat genre al verkende op singles zoals “Amygdala” en “Running Back“. Na de initiële opbouw komen alle aspecten van het nummer afwisselend meer of minder op de voorgrond, waardoor ze allemaal ruim de tijd krijgen om hun meerwaarde te illustreren. “Nachtschone” evolueert dus heel mooi, alsof de leden van een orkest geleidelijk allemaal op het podium verschijnen en hun individuele bijdrage zo kenbaar maken. Een sterke release die absoluut smaakt naar meer.

Nachtschone verschijnt op 9 juni.

Facebook / Instagram / Bandcamp

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hinako Omori – “cyanotype memories”

Hinaki Omori is best nieuw in het muzieklandschap, maar gaf ons een prachtige ochtendwandeling doorheen dat landschap met haar eerste album a…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nubya Garcia - "Lean In"

De Engelse jazzmuzikante en saxofoniste Nubya Garcia had grootse plannen voor 2020. Niet alleen zou haar debuutalbum Source dat jaar in augustus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.