Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deki Alem – “Fluent Stutter”

Probeer Deki Alem maar eens in een hokje te duwen en ze duwen je dubbel zo hard terug. Het Zweedse duo maakt een heel eclectische mix van verschillende genres waar je geen definitieve term op kunt plakken. Op showcasefestival Eurosonic maakten ze in ieder geval een zodanig sterke beurt dat ze door haast elk relevante speler werden omschreven als ontdekking van het festival. Dat vertaalt zich in een heleboel shows over heel Europa met in de komende maanden ook een passage op Pukkelpop in het verschiet. De nieuwe ep Fluent Stutter zal tegen dan ook al uit zijn en daar lossen ze vandaag de veelbelovende titeltrack uit.

Deki Alem loopt haast over van de energie en dat merk je ook op “Fluent Stutter”. De industriële beat laat weinig aan de verbeelding over en schetst een ruw en futuristisch beeld. De ideale voorzet met andere woorden om er hun guitige vocalen over te gieten. Qua intensiteit doen ze ons soms wat denken aan slowthai met een gretige overgave en doch zeer gewikte woorden. Het flowt lekker voor zich uit op “Fluent Stutter” en dan is er het refrein om telkens weer het patroon van de voorgaande strofes te verbreken. Gewaagd en toch zeer toegankelijk nummertje. Hou ze maar goed in de gaten, want dit zou zomaar eens heel groot kunnen worden.

Op zondag 20 augustus staat Deki Alem op Pukkelpop, maar eerst komt het duo op vrijdag 12 mei de Reflektor in Luik op z’n kop zetten.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deki Alem - "The Big Boom"

De Europese tour van Deki Alem zit erop en met een nostalgische blik kijken ze daar op hun nieuwe single “The Big…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.