Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aime Simone – “New World”

© Idan Barazani

Anno 2023 is een lichtjes ongewone kruising van genres de beste manier om een eigen muzikale identiteit te creëren en dat heeft de Franse Aime Simone duidelijk begrepen. De uit Parijs afkomstige muzikant bracht tijd door in Los Angeles en Berlijn, en laat die invloeden maar al te graag doorschemeren in wat hij zelf als post-pop omschrijft. Op ietwat mysterieuze wijze bezoekt hij het kruispunt van chanson, punk en hiphop, en zo brengt hij unieke creaties die een geheel eigen wereld scheppen. Volgende maand verschijnt de nieuwe langspeler van Aime Simone en daaruit krijgen we met “New World” een volgende single te horen.

Een soort catchy afkooksel van de vertrouwde klanken uit de Berlijnse technoscene vormt de intro van “New World”, waarna Aime Simone het eerder over een zwoele boeg gooit. Aanvankelijk doet de Parijzenaar ons denken aan Thomas Azier ten tijde van Rouge, maar een plotse ommezwaai richting een meer dansbare beat doet dat teniet. Simone klinkt duister en dromerig, catchy maar toch ongewoon en dus weet de artiest onze aandacht zonder veel moeite vast te houden. We zitten de hele tijd op het randje van onze stoel en proberen tevergeefs de volgende richting waarin hij de song zal wenden te voorspellen. Deze boeiende popsong geeft het woord pop een nieuwe betekenis en dus is onze interesse gewekt.

Oh Glory, het nieuwe album van Aime Simone, verschijnt op 5 mei.

Facebook / Instagram / website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aime Simone - Oh Glory (★★½): Herhaling van succesformule

Aime Simone weet zijn naam steeds meer te associëren met de creatie van unieke muzikale landschappen. De uit Parijs afkomstige muzikant met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.