Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Image Ltd. – “Penge”

Een maand of drie geleden kwam John Lydon, ook gekend als Johnny Rotten van Sex Pistols, weer in het nieuws. De Britse punklegende wou namelijk samen met zijn band Public Image Ltd. Ierland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Die droom viel echter snel in duigen, want het wordt uiteindelijk Wild Youth die Ierland zal representeren. Toch belooft 2023 een mooi jaar te worden voor de Ierse rockers, want de band brengt op 11 augustus de langspeler End of World uit en trekt daarmee ook op tournee doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa. De tournee zal tevens ook opgedragen worden aan Lydons vrouw, Nora Forster, die onlangs overleed na een slepende ziekte. Vandaag krijgen we met “Penge” de tweede single van dat aankomende album, nadat we eerder al “Hawaii” te horen kregen.

Waar we met de vorige single nog het slotnummer van End of World kregen, krijgen we nu het openingsnummer voorgeschoteld. Het lied opent meteen met bombastische en dreigende gitaren, waarna de zang van Lydon ons snel weet mee te slepen. Hij klinkt een beetje als een kruising tussen Peter Murphy en een lomere versie van Gavin Friday ten tijde van The Virgin Prunes. In het refrein komt er nog een extra stem bij, die het absurditeitsgehalte nog wat omhoog trekt. De vocals worden op een bepaalde manier echt als een instrument gebruikt, wat geheel boeiend weet te maken. “Penge” is geen nummer dat je op de radio gaat horen, maar interessant is het zeker wel.

End of World verschijnt op 11 augustus. Op 5 oktober staat Public Image Ltd. in VIERNULVIER Gent.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

453 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Public Image Ltd. @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Waardig oud

Johnny Rotten was ooit staatsvijand nummer één van de Britse monarchie. Dat bleek nadien allemaal farce te zijn. Met de Sex Pistols…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.