Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Prima Queen – “Crow”

© Barbora Mrazkova

Sinds de wegen van de Engelse Louise Macphail en de Amerikaanse Kristin McFadden met elkaar kruisten, zijn ze beste vriendinnen. Sinds 2019 maken ze onder de naam Prima Queen nummers die het best samen te vatten zijn als indiepop met soms wat indierock. Het duo heeft al voorprogramma’s mogen verzorgen voor onder andere Billy Nomates en Wet Leg. Na het eerder uitbrengen van enkele singles, komt het duo komende maand met een eerste ep, waarvan “Crow” na “Back Row” de tweede single is.

“Crow” is een dromerig indiepopliedje dat je van begin tot eind meesleept. Het nummer bevat zweverige instrumenten die perfect samengaan met de zijdezachte stemmen van Macphail en McFadden. De beste vriendinnen schrijven hun teksten zelf en halen hun inspiratie vaak uit gezamenlijke gebeurtenissen. Voor dit nummer dwaalde het duo terug naar de lockdownperiode, waarin ze op een avond in huis met meerdere vrienden tevergeefs een gewonde kraai probeerden te redden. Iedereen verwerkte dit op hun eigen manier en “Crow” gaat over de pijn en machteloosheid die je kan voelen wanneer je dierbaren het zwaar hebben. Met “Crow” brengt Prima Queen weer een geslaagd nummer en we kijken dan ook uit naar hun debuut-ep.

“Crow” is de tweede single van de ep Not The Baby, die op 3 mei verschijnt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Prima Queen - "Butter Knife"

Beste vriendinnen Louise Macphail en Kristin McFadden brengen sinds 2019 muziek uit onder de noemer Prima Queen. Samen maken ze muziek die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Crow"

Eind deze maand verschijnt de derde plaat alweer van de bebaarde mannen van Bear’s Den. So that you might hear me lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.