Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Prima Queen – “Butter Knife”

© Barbora Mrazkova

Beste vriendinnen Louise Macphail en Kristin McFadden brengen sinds 2019 muziek uit onder de noemer Prima Queen. Samen maken ze muziek die tussen de genres indiepop en alternatieve rock balanceert. Sinds hun debuutsingle “Milk Teeth” brachten ze nog een paar andere nummers uit, maar een eerste langspeler is er voorlopig nog niet. Toch hopen we dat deze er snel zal aankomen, want met hun nieuwste, “Butter Knife” toont Prima Queen aan dat het een groep is om in de gaten te houden.

Prima Queen draagt “Butter Knife” op aan iedereen die ooit iemand heeft verloren aan Alzheimer. Macphail en McFadden combineren indie met parlando, wat samen een mooi geheel vormt, zeker gezien de betekenis van het lied. Als producers voor dit nummer koos het duo voor Juliette Jackson en Fern Ford van The Big Moon. Niet zo verbazend, aangezien die groep al sinds 2014 muziek maakt binnen het indierockgenre. Tijdens de strofes is het Macphail die het voortouw neemt en fragmenten uit het leven van iemand met Alzheimer beschrijft. In het refrein verzorgen de twee dan weer samen een mooie harmonie, zoals we dat gewoon zijn van hen. De belangrijkste instrumenten van “Butter Knife” zijn die twee stemmen, die ondersteund worden door een zachte gitaar en later ook een viool die een ietwat melancholisch gevoel met zich meebrengt. Prima Queen voegt met “Butter Knife” een geslaagd en pakkend nummer toe aan hun oeuvre.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Prima Queen - "Crow"

Sinds de wegen van de Engelse Louise Macphail en de Amerikaanse Kristin McFadden met elkaar kruisten, zijn ze beste vriendinnen. Sinds 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.