Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Crow”

© CPU – Kris Kellens

Eind deze maand verschijnt de derde plaat alweer van de bebaarde mannen van Bear’s Den. So that you might hear me lijkt de band terug te schieten naar de intieme kracht van het debuut Islands. Althans, dat was wat we hoorden in de eerste singles van de plaat en ook op hun show in het Koninklijk Circus. Na “Laurel Wreath” enkele weken terug, is het nu tijd voor een verse single onder de naam “Crow”, en ook die klinkt intens.

“Crow” werd dan ook geschreven over de overleden vaderfiguur van frontman Andrew Davie. Het begint als een zacht indie folk liedje met een subtiele gitaar, maar ontplooit zich langzaam, maar zeker tot een rijkere song. Een piano, wat blazers en een soort van duistere klank op de achtergrond vormen de ruggengraat van het nummer. “Crow” bouwt op en na heel wat proberen, slaat het nummer zijn vleugels uit. Geen grote bombast, maar gewoon kracht in de stem en een subtiele intensiteit in de muziek. Een heel mooi en breekbaar nummer dat toont dat Bear’s Den hun kracht ligt in het emotionele aspect van hun muziek.

3670 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.