Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Crow”

© CPU – Kris Kellens

Eind deze maand verschijnt de derde plaat alweer van de bebaarde mannen van Bear’s Den. So that you might hear me lijkt de band terug te schieten naar de intieme kracht van het debuut Islands. Althans, dat was wat we hoorden in de eerste singles van de plaat en ook op hun show in het Koninklijk Circus. Na “Laurel Wreath” enkele weken terug, is het nu tijd voor een verse single onder de naam “Crow”, en ook die klinkt intens.

“Crow” werd dan ook geschreven over de overleden vaderfiguur van frontman Andrew Davie. Het begint als een zacht indie folk liedje met een subtiele gitaar, maar ontplooit zich langzaam, maar zeker tot een rijkere song. Een piano, wat blazers en een soort van duistere klank op de achtergrond vormen de ruggengraat van het nummer. “Crow” bouwt op en na heel wat proberen, slaat het nummer zijn vleugels uit. Geen grote bombast, maar gewoon kracht in de stem en een subtiele intensiteit in de muziek. Een heel mooi en breekbaar nummer dat toont dat Bear’s Den hun kracht ligt in het emotionele aspect van hun muziek.

16 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief