Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky – “Threat Level Midnight”

© Naomi Noltes

Het was even de vraag of Tusky nog wel met nieuwe muziek ging aankomen, nu twee van de vier bandleden hun agenda’s weer vol konden plannen met backstage-werkzaamheden bij John Coffey. Gelukkig kwamen er snel verlossende woorden in de vorm van enkele teasers op de sociale media en kondigde de groep begin deze maand aan dat het spoedig met nieuwe muziek ging komen. Dit mondde uit in de nieuwe single “Threat Level Midnight”, waarmee de van origine Utrechtse band een klein jaar na laatste album What’s for Dinner? hun terugkeer aankondigde. Of Tusky inspiratie heeft gehaald bij de gelijknamige aflevering van ‘The Office’, is de vraag, maar dat ze nog steeds kunnen rocken is een ding dat zeker is.

“Threat Level Midnight” komt meteen vol energie uit de startblokken. Het hek gaat pas echt van de dam als de intro zijn apotheose bereikt en het levert ons een van de beste gitarenpartijen die de band in hun prille bestaan heeft gecreëerd. De zangkunsten en stem van frontman Vladimir Stevic zijn flink gegroeid het afgelopen jaar, waardoor deze beter aansluiten op de stijl die de groep nastreeft. Wel voelt “Threat Level Midnight”, mede door de lange opbouw en lichte herhaling, uitgerekt aan. Sommige onderdelen op het nummer mochten zeker een stuk korter en compacter, maar al bij al levert Tusky ons een stevig stukje muziek waar Michael G. Scott trots op kan zijn.

Tusky start binnenkort een tour samen met Fleddy Melculy, waarna ze aan het festivalseizoen beginnen. Of er ook een nieuw album aankomt, is op dit moment nog onduidelijk.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Fleddy Melculy @ Mezz: Absurdistische metalmachine

Ondanks dat Fleddy Melculy’s nieuwste album Antichlist al een paar maanden in de schappen ligt, zitten de heren nog volop in de…
InstagramLiveRecensies

Captain Kaiser @ Trix (Club): Vier het leven

Wie jarig is trakteert. En wie een plaat uitbrengt, geeft een releaseshow in een volgepakte Trix. Althans, zo doen de mannen van…
AlbumsRecensies

John Coffey - FOUR (★★★½): Broederlijke passie voor snoeiharde gitaarmuziek

Er zijn weinig albums dit jaar waar we meer reikhalzend naar uit keken dan naar de nieuwste plaat van John Coffey. En…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.