Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saskia – “Tout bas”

© CPU – Leni Sonck

Angèle en Stromae voerden een nobele strijd om de poorten in Vlaanderen open te zetten voor Franstalige muziek en daar plukken wij nu de vruchten van. Popmuziek in onze andere landstaal bereikt ons steeds makkelijker en zo ontdekten we een tijdje terug de fijne deuntjes van Saskia. De artieste bracht in 2021 haar debuut-ep Quand je vois l’humain uit en inmiddels lijkt een groter project in de pijplijn te zitten. Daarvan krijgen we na het aanstekelijke “Pour s’aimer” een volgende single te horen die de titel “Tout bas” draagt.

Een bijna sprookjesachtig intro doorbreekt de stilte waarna ook Saskia het vrij rustig aanpakt. ‘Je repense à ce que tu m’as dit / Et les larmes commencent à couler’, klinkt het en daarmee stelt ze zich aanvankelijk heel kwetsbaar op. Een koortje vult het geheel aan en weet zo het nummer naar een volgend niveau te tillen. Toch moeten we wachten tot plots een elektronische beat als een storm de sfeer weet om te slaan en het ingetogen nummer richting de dansvloer sleept. De song is soms licht, dan weer duister en weet ons zo drie minuten moeiteloos te boeien. Saskia verrast met een boeiende productie genoeg om een breed publiek aan te spreken en wekt alvast onze nieuwsgierigheid voor wat er in de nabije toekomst volgt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

593 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saskia - "Pour s'aimer"

De tijd dat de radio gedomineerd werd door Engelstalige popmuziek, lijkt steeds meer in het verleden te liggen, want door het succes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.